Azomures, în situatia de a nu-si relua activitatea Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Azomures, în situatia de a nu-si relua activitatea

p_7_2_19.jpgConducerea Combinatului de Îngrasaminte Chimice SC Azomures SA Târgu Mures i-a convocat joi la discutii pe reprezentantii sindicatelor, cu privire la posibilitatea ca activitatea de productie sa nu înceapa în data de 12 ianuarie, în contextul creat de sistarea importurilor de gaze naturale. Discutiile vor viza exclusiv criza gazului metan, din cauza careia societatea Azomures, în calitate de mare consumator – cu un consum zilnic de doua milioane de metri cubi – este nevoita sa nu îsi reia productia, asa cum si-a propus în luna decembrie.
Conducerea societatii a promis ca la finalul discutiilor cu sindicatele Azomures va remite un comunicat de presa referitor la posibilitatea reluarii activitatii de productie. Angela Podina, director administrativ SC Azomures SA Târgu Mures, a precizat ca pentru derularea activitatii de productie, la fel ca toti producatorii de îngrasaminte chimice, combinatul muresean a utilizat un amestec de gaz intern si de import, în care cel din urma reprezinta circa 35-42%. ”Referitor la modul în care ne influenteaza criza gazului metan, precizam ca daca activitatea de productie a societatii noastre nu ar fi fost oprita în prezent, atunci, din cauza crizei actuale a gazului, statul ar fi luat decizia de a sista furnizarea gazului catre Azomures, având drept consecinta încetarea activitatii de productie. O astfel de situatie a existat în urma cu trei ani”, a precizat Podina într-un document remis presei.
(Sursa: Agerpres)
Începând din data de 2 decembrie, Combinatul de Îngrasaminte Chimice Azomures din Târgu Mures a început sa trimita în somaj tehnic aproximativ 2.000 de angajati, sistând productia.
Reprezentantii societatii au sustinut la acea vreme ca perioada întreruperii activitatii de productie va dura, cel mai probabil, pâna în data de 12 ianuarie 2009, cu posibilitatea încetarii sau prelungirii, în functie de conditiile economico-financiare si comerciale viitoare. Aceasta decizie a fost luata din cauza problemelor economice legate de criza financiara mondiala, dificultati care se concretizeaza în planul valorificarii produselor, atât din cauza scaderii pretului acestora pe piata externa, cât si a scaderii drastice a cererii de îngrasaminte chimice, în conditiile lipsei de comenzi de pe piata interna.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE