Clubul Sportiv Muresul si  CS Transilvania pregatite pentru retur Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 280 Vizualizări

Clubul Sportiv Muresul si CS Transilvania pregatite pentru retur

p_8_2_14.jpgDupa cativa ani de seceta intr-o ramura in care o echipa din Targu- Mures era o forta, renaste handbalul feminin. Cu doua cluburi in divizia A si mai multe echipe de junioare, se incearca readucerea unui sport indragit candva, acolo unde ii este locul, dupa cum considera chiar unii din oficialii federatiei de specialitate. La o scurta analiza a ceea ce a insemnat anul 2008, ne putem pune intrebarea: care sunt sansele de a realiza acest lucru?

Handbalistele de la Muresul, ofertate de prim-divizionare
Clubul Sportiv Muresul, cu un bogat palmares, are inscrise in competitiile nationale doua echipe. Cea de senioare activeaza in seria B a diviziei A, (al doilea esalon valoric). Formatia de junioare I face parte din seria E a Campionatului National, serie din care mai face parte si CSS Sighisoara. Senioarele ocupa la sfarsitul turului locul V in clasamentul seriei care cuprinde opt formatii, totalizand un numar de 7 puncte, cu trei victorii, un rezultat de egalitate si trei infrangeri. ”Sunt jucatoare tinere, de perspectiva, pentru care avem oferte de la echipe din Liga Nationala. As remarca din aceasta echipa pe Mihaela Sandu, Mirabela Criclevit, Andra Tanasuc, Alina Moloci, Sidonia Rad, Georgeta Ciobanu, Andra Grigore. Asta nu inseamna ca vom renunta la ele, daca dorim sa facem performanta”, a declarat presedintele clubului, Teodor Rad. Pana la inceperea returului, programat la mijlocul lunii martie, in 15 ianuarie se va desfasura primul turneu, care cuprinde patru etape.
Junioarele I, dupa disputarea turului si a primului turneu, care a cuprins patru etape, se afla pe pozitia a cincea, din sapte formatii. Lidera seriei este CSS Sighisoara. De la muresence, Andrea Pop, ofertata de HC Zalau, din Liga Nationala, Nagy Beata, Loredana Contiu, Ana Vuta, sau Andrada Muntean au reale perspective de afirmare, dupa cum declara presedintele clubului.

Handbalistele de la CS Transilvania au facut spectacol la Budapesta
CS Transilvania, aste angrenata in competitii cu senioarele si echipele de junioare II si III. Formatia de senioare, compusa in mare parte din jucatoare inca la varsta junioratului, se afla pe pozitia a sasea, cu doua victorii si cinci infrangeri. Echipa de junioare II se afla pe pozitia a IV-a a grupei G, din care mai fac parte si CS Sighisoara (locul III) si LPS Targu- Mures (locul VI). Formatia junioarelor III face parte din grupa I, aflandu-se pe locul secund, dupa Scoala Generala Ion Vladutiu din Ludus. Din grupa mai fac parte si CSS Sighisoara, locul III si LPS, locul V. Componentele CS Transilvania au mai participat la un puternic turneu international la Budapesta, unde au fost prezente 105 formatii din 11 tari. Competitia a fost organizata pe trei categorii de varsta. Echipa de junioare II a obtinut un merituos loc V, dupa Ferencvaros Budapesta, organizatoarea turneului, Gyor, Hypo Viena si Vasas Budapesta. De la muresence, Bianca Peter a fost desemnata cel mai bun portar, iar Diana Scridon a obtinut locul secund in clasamentul celor mai bune marcatoare. “Daca dupa numai doi ani de activitate avem peste 150 de jucatoare, ma pot declara multumit. Sunt convins ca vor aparea si rezultate mai bune. Deocamdata o mare multumire, atat pentru noi, cat si pentru parintii fetelor este si situatia la invatatura, care s-a imbunatatit de cand fac sport”, a declarat Doru Pascan, presedintele clubului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE