Parcul auto al pompierilor mureşeni imbatranit Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Parcul auto al pompierilor mureşeni imbatranit

p_3_1_cap_08.jpgInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş a prezentat intr-o conferinta de presa, ieri, activitatea inspectoratului din 2008. Darea de seama a fost facuta de către adjunctul sefului ISU Mures, colonelul Petru Vermesan. Evaluarea situatiei operative si prezentarea planului de munca al unitatii, a fost urmata de declaratia acestuia despre faptul ca media de vârsta a autospecialelor Inspectoratului de Urgenta Mures este de 20 de ani. Colonelul Vermesan a precizat ca pentru cresterea capacitatii de interventie, precum si înlocuirea autospecialelor cu durata de functionare depasita sau care prezinta uzura morala si fizica avansata, la nivelul ministerului s-a întocmit Strategia de înzestrare cu mijloace tehnice specifice de interventie pe termen mediu si lung. Reprezentantul ISU Mures spune ca, în ciuda greutatilor întâmpinate, din punct de vedere financiar, cât si logistic angajatii ISU au depus eforturi considerabile pentru intretinerea si mentinerea autovehiculelor în stare de functionare.

Lipsa hidrantilor, o altă problema
Pompierii se mai confrunta cu o problema. Sunt localitati rurale unde nu exista debit de apa permanent dar probleme sunt si in localitatile care au beneficiat de programele de amenajare cu apa si nu au prevazut hidranti de alimentare in caz de urgenta. Vestea buna este ca s-a început colaborarea cu Consiliul Judetean Mures în cadrul proiectului ,,Achizitionare de echipament specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat in Regiunea 7 Centru”, proiect sustinut din fonduri cu preponderenta Europeana.
Colonelul Vermesan a precizat ca in cadrul acestui program ISU Mures va beneficia de o autospeciala de lucru cu apa si spuma, o autospeciala de cercetari NBCR, o autospeciala pentru descarcerari grele, echipament pentru centrul mobil de comanda si control si cinci autospeciale complexe de descarcerare si interventie. Pentru acest proiect, primul de acest gen in tara, deja a fost semnat contractul de finantare la nivel regional, în Regiunea Centru, prin Programul Operational Regional, care va fi finantat prin Axa prioritara 3 a REGIO si a fost initiat în judetul Mures de doctorul specialist Raed Arafat. Proiectul prevede îmbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru situatii de urgenta la nivelul fiecaruia din cele sase judete ale Regiunii Centru, cu un buget total de peste 11,72 milioane euro.
Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, iar suma nerambursabilă solicitată de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ,,Centrul Transilvaniei” este de 35.114.968 lei. Valoarea totala a proiectului este de peste 42,65 milioane lei, contributia celor sase judete fiind de peste sapte miliarde lei vechi, la care se adauga plata TVA pentru întreaga valoare a echipamentelor achizitionate prin proiect.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE