Fermierii asteapta banii promisi! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Fermierii asteapta banii promisi!

p_5_1_27.jpgDupa miscarile de protest ale crescatorilor de bovine, ministrul agriculturii a promis ca va plati, pana la data de 15 ianuarie, subventiile restante de anul trecut. Sindicalistii privesc cu oarecare circumspectie aceasta promisiune, avand totusi speranta ca acesti bani vor ajunge in sfarsit la fermieri, in caz contrar, vor intensifica miscarile de protest.
Despre aceste promisiuni l-am intrebat pe Iacob Boca, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine, care ne-a declarat: “Ar fi rusinos din partea ministrului agriculturii sa nu respecte aceasta promisiune. Depinde si cum va rezolva aceasta chestiune cu ministrul finantelor. Cred ca va castiga aceasta disputa cu cei de la finante, deoarece cand promite ceva, ii place sa se tina de cuvant. Noi asteptam, si daca nu se tin de cuvant ceva trebuie sa facem, daca nu, ne ia naiba. Si acum, graul ne-a inghetat in proportie de jumatate, orzul a inghetat aproape tot, laptele il mancam doar cel din afara, si daca subventiile nu intra acun, noi cu ce mai traim?”, se intreaba acesta.

Agricultura are forta de munca
Contextul actual a demonstrat ca doar prin miscari de protest, te mai baga in seama cineva, forurile decizionale percutand doar in momentele cand sunt impinsi de la spate. Aceste miscari de protest ar trebui organizate in intreaga tara, macar promisiunile actuale sa fie respectate, altfel, in conditiile actuale, agricultura va muri cu zilele. Un alt aspect il reprezinta si pozitia ministerului finantelor, practic fondurile promise depinzand in mare masura de acest minister. “Mie de acest lucru mi-e teama, deoarece acest minister are multe puncte cheie. Observ ca acum, cine are gura mai mare si iese in strada, acela primeste tot felul de mariri. Noi in primul rand nu suntem lideri sindicali, nici profesori angajati la scoli, noi suntem oameni care trebuie sa ne castigam painea in fiecare zi, sa stam la coada vacii, s-o mulgem, sa-i dam de mancare, si cine va face treaba in locul nostru”, a precizat Iacob Boca.
Viitorul agriculturii este unul neclar, in perspectiv anului 2009, care se anunta extreme de greu. Se tot spune ca sectorul agricol poate relansa economia nationala, dar din pacate se face prea putin in aceasta privinta.

a
“Eu judec din prisma unui taran, in aceasta perioada grea, singura salvare a Romaniei este agricultura. In economia noastra, ramura cea mai discutata este agricultura, deoarece este un loc unde exista forta de munca. Vine primavara, si numarul somerilor este in crestere, si multi vor merge in agricultura. In acest sens, cred ca forurile superioare, ministerul ar trebui sa se consulte de la tarani, de la nivelul de jos, deoarece mai bine ca noi, nu cunoaste nimeni situatia existenta. Noi stim ce ne doare, noi nu vrem sa cersim, cerem sa fim respectati ca orice om onorabil al acestei tari. Nu trebuie sa ne de-a nimic pe gratis, sa primim doar drepturile noastre. Ceea ce primesc si cei din afara, sa primim si noi. Noi concuram ca si cum am juca fotbal, o echipa de cartier cu Manchester United”, a mentionat Boca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE