Finantarile nerambursabila solutia ideala pentru sustinerea afacerii Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

Finantarile nerambursabila solutia ideala pentru sustinerea afacerii

p_7_1_22.jpgÎnfiintata în anul 2000, compania Pegas Sisteme de Management este în prezent unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de profil din România. Desi pe plan economic numeroase firme autohtone au fost nevoite sa se închida sau sa îsi restrânga activitatea, Pegas îsi propune ca în urmatorii doi ani sa devina lider în domeniul finantarilor nerambursabile si sa îsi mentina prima pozitie ocupata pe piata implementarii si certificarii sistemelor de management bazate pe standarde internationale. Mai multe detalii despre activitatea firmei în 2008 si principalele directii de afaceri pe care compania mureseana le va urma în acest an am obtinut de la dr. ing. ec. Calin Sarchiz, Managing Partner în cadrul Pegas Sisteme de Management.

Reporter: Ati realizat ce v-ati propus în 2008?
Calin Sarchiz: Ne-am schimbat planurile destul de tare în 2008 fata de ce ne-am propus la începutul anului. Pe la jumatatea anului am luat câteva decizii destul de importante de modificare a obiectivelor, deoarece lucrurile nu mergeau tocmai bine, însa spre finalul anului rezultatele au depasit asteptarile initiale. Totusi, sunt multumit de cum a mers firma în 2008 având în vedere ca la jumatatea anului a început sa se simta si în România criza internationala. Din fericire pot spune ca nu am simtit foarte tare criza, însa suntem curiosi ce se va întâmpla în acest an deoarece opiniile expertilor sunt împartite în acest sens.

Rep.: Care credeti ca vor fi repercursiunile crizei asupra pietei de profil?
C.S.: Sunt unele voci cu experienta în consultanta în management care spun ca perioadele de criza sunt cele mai bune în acest domeniu pentru ca în momentul în care firmele se lovesc de diferite probleme realizeaza ca au nevoie de serviciile unor firme de consultanta. Pe de alta parte sunt experti care considera ca în aceste momente de criza cheltuielile de consultanta vor fi primele care vor fi taiate. Din moment ce n-am trecut înca printr-o criza reala în România si nu avem experienta unei astfel de perioade mi-e greu sa fac pronosticuri asupra a ceea ce se va întâmpla.
Rep.: Aveti ca tinta pozitia de lider în România pâna în 2010. Unde va situati în prezent?
C.S.: Nu ne putem compara cu firmele de consultata cu capital strain, în schimb daca ne comparam cu companiile românesti de consultanta în management suntem în primele cinci.
Rep.: Care au fost principalii indicatori ai firmei în anul 2008?
C.S.: Ca si indicatori financiari, cifra de afaceri s-a apropiat de 1.300.000 de euro, realizata cu un numar mediu de 50 de angajati.
Rep.: Despre portofoliul de clienti ce ne puteti spune?
C.S.: În anul 2008 portofoliul de clienti s-a marit cu aproximativ 200 de organizatii, atât companii private cât si autoritati publice, ajungând în prezent la aproximativ 1.300 de clienti cu care am lucrat în decursul timpului, din anul 2000 pâna astazi.
Rep.: Aveti si proiecte de implicare sociala?
C.S.: Da. Acum doi ani am demarat un proiect la initiativa noastra ti am avut discutii cu doctorul Raed Arafat, hotarându-ne sa sprijinim atât cât putem organizatia SMURD Târgu-Mures sa implementeze un sistem de management al calitatii. În acest sens le-am oferit consultanta gratuita pentru proiectarea, implementarea si certificarea sistemului de management al calitatii. De asemenea, ne-am implicat si în alte proiecte, din care amintesc sprijinirea din punct de vedere financiar a unei echipe de baschet juniori de la Clubul Sportiv Scolar din Târgu-Mures.

Rep.: Care sunt principalele directii de afaceri pe care le veti urma în acest an?
C.S.: Ar fi doua domenii pe care dorim sa actionam în continuare. Primul este cel al finantarilor nerambursabile, anul trecut reusind depunerea a 50 de proiecte pentru clientii nostri. Din acestea am primit raspuns pentru un numar de opt proiecte, din care sapte au fost aprobate. Celalalt domeniu pe care vom merge în continuare este cel al implementarii si certificarii sistemelor de management bazate pe standarde internationale în domeniul în care suntem în continuare lideri pe piata de profil din România. Dorim sa acaparam noi clienti, sa ne extindem oferta de servicii si în primul rând sa ne mentinem pozitia de lider în domeniu, pe care ne propunem sa o ocupam în aproximativ doi ani si pe domeniul finantarilor nerambursabile.
Rep.: Doriti sa înfiintati noi puncte de lucru în România?
C.S.: Momentan acoperim foarte bine teritoriul tarii, având una dintre cele mai performante retele nationale la nivelul firmelor de consultanta, lucru care ne permite sa fim prezenti în orice punct din tara în maxim doua ore de la solicitare, motiv pentru care momentan nu consideram necesara deschiderea unor puncte de lucru noi.
Rep.: Pe perioada crizei bancile îsi limiteaza împrumuturile. Reprezinta finantarile nerambursabile o solutie pentru sustinerea unei afaceri?
C.S.: Ar putea fi, cu conditia ca firmele respective sa detina partea de cofinantare pe care trebuie sa o puna la dispozitia proiectului, care variaza între câteva procente si câteva zeci de procente. Daca clientii detin aceasta suma, într-adevar, numarul lor ar putea sa creasca.
Rep.: Cum va petreceti timpul liber în afara orelor de birou?
C.S.: Îmi place sa fac sport, sa lucrez în gradina, sa ma joc cu câinii mei si cel mai important, sa-mi petrec timpul liber împreuna cu familia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE