Start al sezonul soldurilor! Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Start al sezonul soldurilor!

burta_ab09f6.jpgPreţurile la îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii sunt, de ieri, cu până la 70% mai mici, în majoritatea magazinelor din ţară, odată cu începerea sezonului de reduceri care va dura până pe 15 aprilie.
Potrivit legislaţiei, proprietarii magazinelor sunt obligaţi să expună clar, prin etichetare sau prin alte forme de anunţ, toate informaţiile privind reducerea unui produs. De asemenea, reducerea practicată pentru un articol nu trebuie condiţionată de cumpărarea unui alt produs.  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă populaţiei să reclame cazurile în care constată abateri de la lege în ceea ce priveşte practicarea reducerilor în magazine.
Potrivit legii, reducerile se pot practica de două ori pe an. Prima perioadă a reducerilor este 15 ianuarie – 15 aprilie, pentru sezonul toamnă-iarna, iar cea de-a doua este 1 august – 31 octombrie, pentru sezonul de primavară-vară. Legea permite magazinelor să practice reduceri şi în alte momente ale anului, cu ocazia sărbătorilor de 1 şi 8 martie, 1 iunie, Paşte şi Crăciun. În plus, patronii magazinelor pot oferi reduceri când fac lichidarea mărfurilor din stoc sau pentru produsele sezoniere. Proprietarii magazinelor au obligaţia să informeze primăria cu privire la perioada în care practică reducerile, cu cel puţin 15 zile înainte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE