Comunitare
- admin
- 0 comentarii
- 60 Vizualizări
Tocăniţă de gutui şi miere
18 ianuarie 2009Ingrediente: 1kg gutui, 200g miere, 70g făină, 100ml ulei, 50ml coniac
Mod de preparare: Gutuile se spală bine, apoi se taie felii, li se îndepărtează sâmburii şi partea tare dar, atenţie, nu se curăţă de coajă. Se prăjesc feliile de gutuie în ulei, pe ambele părţi, până se înmoaie puţin. Separat, se caramelizează mierea cu zahărul iar când acesta s-a topit se adaugă un pahar de apă (200ml). După ce dă câteva clocote se pun şi feliile de gutuie prăjite şi se mai fierbe puţin. Se desfac cele 2 linguri de făină în apă rece, se adaugă în cratiţă şi se mai lasă să dea câteva clocote. La sfârşit se mai adaugă 50 ml de coniac. Se serveşte cu friptură de pui sau vită.
Recomandari
Recent
Popular
Etichete
Lasă un comentariu