Tocăniţă de gutui şi miere Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 60 Vizualizări

Tocăniţă de gutui şi miere

Ingrediente: 1kg gutui, 200g miere, 70g făină, 100ml ulei, 50ml coniac
Mod de preparare: Gutuile se spală bine, apoi se taie felii, li se îndepărtează sâmburii şi partea tare dar, atenţie, nu se curăţă de coajă. Se prăjesc feliile de gutuie în ulei, pe ambele părţi, până se înmoaie puţin. Separat, se caramelizează mierea cu zahărul iar când acesta s-a topit se adaugă un pahar de apă (200ml). După ce dă câteva clocote se pun şi feliile de gutuie prăjite şi se mai fierbe puţin. Se desfac cele 2 linguri de făină în apă rece, se adaugă în cratiţă şi se mai lasă să dea câteva clocote. La sfârşit se mai adaugă 50 ml de coniac. Se serveşte cu friptură de pui sau vită.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE