“Chiar daca nu am fost campion, am batut un campion olimpic” Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

“Chiar daca nu am fost campion, am batut un campion olimpic”

p_8_2_20.jpgÎn data de 17 ianuarie Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu” după 20 de ani de a fost locul de întâlnire cu cei mai mulţi campioni pe mp din Reghin. Asociaţia de Fotbal Municipal, Clubul Campionul, în parteneriat cu Primăria Reghin au premiat 43 de sportivi din 13 ramuri sportive, unul dintre greii galei a fost boxerul Nicolae Moldovan distins cu „Meritul Sportiv” pentru întreaga activitate. După ce a fost felicitat de prieteni şi colegii  sportivi l-am intervievat pe veteranul, veteranilor al boxului reghinean.
Reporter: Cum vă simţiţi după această recunoaştere în faţa reghinenilor?
Nicolae Moldovan: Ca de obicei am emoţii la fel de mari ca şi cum aşa merge in ring la un meci de box.Ma emoţionat primirea dplomei pentru rezultatele mele, a fost o surpriza nemaipomenita.   
Rep.: Câţi ani de carieră aveţi în acest sport?
N.M.: Am boxat in ring 10 ani pana in 1968 timp in care am in palmares 190 de meciuri din care am castigat 160. Am 39 de meciuri internationale din care am castigat 29. Au fost meciuri grele dar m-am antrenat intotdeauna la maxim, pana la ultima picatura de enerigie sa pot fi sigur ca imi domin adversarul.    
Rep.:Cate generatii au trecut prin mana dumneavoastra?
N.M.:Va dati seama ca din 1968 am antrenat sute de copii, dar foarte putini rezista mai mult de 10-20 de antrenamente, adica uni se plictisesc altii nu ii mai lasa parintii, desi le punem manusile in mana abea dupa
Rep.: Dar cum e cu osul nazal toti boxerii il au rupt?
N.M.: Osul nazal poti sa ii rupi de la primul antrenament dar copii nu se baga in ring cu manusile in mana numai dupa 3 luni de pregatire. Poti sa boxezi si 10-15 ani fara sa iti rupi nasul, binenteles ca anumite ligamente se fisureaza dar sa stiti ca nu este atat de dura aceasta chestie, pe cat de dur este acest sport.   
Rep: Care a fost cel mai greu meci?
N.M.: Cel mai greu meci al meu a fost la turneul preolimpic in Olanda, acolo am boxat la Amsterdam, Rotterdam si Haga unde am boxat cu viitorul campion olimpic din Mexic in . Am castigat meciul cu Kusnetov, dupa ce am batut un german la Amsterdam si un scotian la Rotterdam. Eu m-am inbolnavit de hepatita dupa ce am castigat turneul preolimpic si nu am putut participa la Olimpiada din 1968 asa ca a plecat el la Olimpiada si a castigat-o Kusnetov, dar chiar daca nu am fost campion olimpic sunt mandru ca am batut un campion olimpic.    

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE