Zeci de cadre didactice vor gradatia de merit Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

Zeci de cadre didactice vor gradatia de merit

p_9_1_27.jpgReprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Mures au intrat in posesia metodologiei de acordare a gradatiilor de merit pentru anul 2009. Ultima zi pentru depunerea dosarelor este 13 februarie. Pentru a afla care este atmosfera din cadrul ISJ Mures am cautat-o pe Adina Pui inspectorul de imagine al ISJ.

Reporter: Ati primit dosare pentru solicitarea gradatiei de merit pe 2009?
Adina Pui: Directorii in ultima sedinta din 17 decembrie 2008 au luat la cunostinta de existenta metodologiei de acordare a gradatiilor pe acest an. In 19 ianuarie a fost prima zi de depunere a dosarelor care tine pana in 13 februarie. A existat o comisie paritara la nivel de inspectorat in care patronatul a discutat cu sindicatele, fisele de evaluare dupa care va fi evaluata activitatea cadrelor didactice. Fisa este comform metodologiei si nu am putut pune alte criterii de evaluare decat cele date prin ordin de metodologie. Fiecare fisa trebuie sa intruneasca 100 de puncte, fiecare criteriu este detaliat cu subpuncte foarte bine precizate, iar dupa depunerea dosarelor in alta comisie paritara se va hotari punctajul minim cu care se poate obtine gradatia de merit. Deja am primit cateva zeci de dosare, dar marea majoritate cred ca vor veni inainte de 2 februarie pentru ca urmeza vacanta din februarie si banuiesc ca profesorii nu risca sa depuna dosarele la limita termenului de primire.Rep: Care sunt conditiile de atribuire si valoarea gradatiilor ?
A.P.: Gradatiile de merit se atribuie pe o perioada de patru ani intr-un procent foarte bun de 25% din salariul de baza, incepand cu 1 iulie 2009. In situatia in care personalul didactic beneficiar al gradatiei de merit este detasat in alt judet, acesta isi poate pastra gradatia de merit conform Codului Muncii. Personalul didactic ce a beneficiat de gradatie de merit poate participa la un nou concurs dar nu poate beneficia in acelasi timp si de salariu de merit si de gradatie de merit. La concursul pentru primirea gradatiei de merit pot participa personalul didactic de predare, didactic auxiliar si cel de conducere din unitatile de invatamant, cu contract individual de munca pe o perioada nedeterminata si suplinitorii care au o vechime in invatamantul preuniversitar de peste trei ani. Cadrele mai trebuie sa aiba activitate metodico-stiintifica in cadrul unitatilor scolare la nivel judetean si national, activitatea in inovarea stintiifica si participarea la concursuri proiecte. Iar celalalte criterii sunt legate de performantele deosebite privind inovarea didactica prin specializarea pe care o are fiecare cadru didactic si criteriul privind cresterea prestigiului unitatii de invatamant in care isi desfasoara activitatea.
Rep: Cate cadre didactice au obtinut gradatii de merit in 2007?
A.D.:Anul trecut s-au inscris aproximativ 500 de cadre didactice dintre care 230 au obtinut aceasta gradatie de merit. De la an la an numarul celor care vor sa primeasca gradatii de merit se mareste, deoarece obtin rezultate bune in activitatea lor didactica.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE