Bugetarii lasati pe drumuri de Guvern Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Bugetarii lasati pe drumuri de Guvern

p_5_88.jpgMinistrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a anuntat, ieri, ca exista un program guvernamental care prevede aproximativ de disponibilizari în 2010. „Nu comentez deocamdata disponibilizarile de posturi. Exista un program de circa 100.000, fiecare institutie va aplica acest program. Grija mea cea mare în acest moment este de a gasi resurse pentru crearea de locuri de munca”, a spus Sebastian Vladescu inainte de intrarea la dezbaterile pe buget din Parlament.

CNSLR Fratia va încerca evitarea concedierilor
Calin Orlando Cocis, presedintele Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere (UJSL), filiala CNSLR Fratia Mures, s-a aratat precaut în a comenta anuntul ministrului, pâna la cunoasterea sectoarelor care vor fi afectate de disponibilizari. „Înca nu se cunosc sectoarele vizate, s-ar putea sa fie cele unde exista excedent de personal. Chiar si asa, nu suntem de acord cu pierderea locurilor de munca. În cazul în care domeniile vizate sunt cele cu deficit de personal, cum ar fi sanatatea, care se confrunta cu deficit de personal si cadre medicale, mi se pare o actiune hazardata”, a afirmat Calin Orlando Cocis. Conform acestuia, în cazul în care planul guvernamental va fi aplicat, CNSLR Fratia va actiona pentru a oferi protectie sociala persoanelor disponibilizate. „CNSLR Fratia va încerca în primul rând evitarea concedierilor si unde nu e posibil, gasirea de masuri de protectie sociala cum ar fi reinsertia profesionala si cursuri de formare pentru cei disponibilizati”, a precizat Calin Orlando Cocis.

Cartel Alfa Mures promite miscari de protest
Markos Gyorgy, presedintele Cartel Alfa Mures, a declarat ca nu este surprins de anuntul ministrului, intentiile de a disponibiliza 100.000 de salariati fiind facute publice înca de anul trecut. „Se stie înca din anul 2009 ca se doreste disponibilizarea unui numar de circa 100.000 de bugetari, de aceea pentru mine nu e o surpriza. Ceea ce ma mira însa este faptul ca nimeni nu a întrebat sindicatele daca reducerile respective sunt realiste sau nu. Sunt institutii, ca de exemplu scolile, care se confrunta cu lipsa de personal, de aceea n-au cum sa reduca din angajati. E haotic ce se întâmpla, sa mergi pe o cifra de disponibilizari fara sa analizezi consecintele”, a precizat Markos Gyorgy. Potrivit presedintelui Cartel Alfa Mures, sindicatele nu vor accepta situatia si promit ample miscari de protest. „Fiecare ramura a început discutiile cu ministerele de resort. Sindicatele nu vor agrea si nu vor accepta tacit situatia si sunt sigur ca vor fi miscari ample de protest”, a adaugat Markos Gyorgy.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE