Cotidianul Zi de zi la temelia hypermarketului Kaufland reghinean Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Cotidianul Zi de zi la temelia hypermarketului Kaufland reghinean

p_8-9_34.jpgReprezentanţii Kaufland România au deschis ieri presei porţile şantierului, pe fosta locaţie a Metalurgicii de pe strada Gării nr. 23 din Reghin, pentru prima oara de la inceperea lucrarilor, la deschiderea lucrărilor interioare ale primului hypermarket al concernului Kaufland Stiftung & Co. KG din Germania, ce va fi inaugurat la finele lunii februarie.

Zi de zi, la temelia hypermarketului
Jurnaliştii şi oameni de televiziune au fost întâmpinaţi de Cornel Petcu, reprezentantul Biroului aviz-autorizări Kaufland România, care a prezentat invitaţilor un scurt istoric al Concernului Kaufland după care împreună cu Maria Precup, viceprimarul Reghinului, a îngropat la unii din pilonii de bază la temelia hypermarketului, într-un cilindru de inox, un exemplar al ziarului Kaufland, câte un număr din cotidianului Zi de zi şi Ziarul de Mureş, plus câteva monede pentru prosperitatea investiţiei. ”Am dorit să avem la temelia magazinului cele mai reprezentative lucruri ale zilelelor noastre şi ale municipiului Reghin. Am cerut ziarul cel mai cunoscut şi cu cel mai mare tiraj din zonă care înseamnă ceva pentru aceste locuri, pentru că a devenit o traditie, care ne-a purtat noroc", a spus Cornel Petcu.
Actul istoric a fost "botezat" de toţi cei prezenţi la inaugurare, care au "sfinţit" momentul cu un cancioc cu mortar la temelia unui pilon al hypermarketului, după care Cornel Petcu a făcut un tur de şantier cu invitaţii săi, cărora le-a prezentat construcţia finalizată în proporţie de 70% şi a declarat că până la finalul lunii februarie se va realiza mobilarea interioară şi aprovizionarea cu marfă a Kaufland-ului.

24.400 de metri patrati
Hypermarketul din Reghin se intinde pe o suprafaţă de 24.400 de metri patrati pe care se va deschide până la finalul lunii februarie un complex comercial format din: hypermarket Kaufland şi un complex de galerii comerciale, ale unui alt investitor.
Magazinul Kaufland va avea o suprafaţă de 5.300 de mp în care se vor pune la vânzare circa de 16.000 de articole pentru început. Investiţiile se ridică la suma de noua milioane de euro. Antreprenorul general al complexului comercial este SC Euroconstruct SA, membru al Euroholding Group Timisoara. Project Manager din partea AG: Gheorghe Bădescu, Executantul de instalatii: SC Herter SRL, Sibiu. Consultanţa: SC Drees& Sommer Romania SRL, reprezentată prin Project Manager Dragoş Rus.

Concernul Kaufland (Kaufland Stiftung & Co. KG) este una dintre cele mai importante firme de comerţ cu amănuntul din Germania, unde în 1984 se deschidea primul magazin Kaufland. Divizia Kaufland face parte din concernul german Schwarz-Gruppe (Schwarz Beteiligungs GmbH), din care fac parte şi alte reţele cunoscute, ca Lidl, KaufMarkt şi Handelshof; cu peste 200.000 de angajaţi în toată Europa. Kaufland deţine peste 900 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România. Kaufland România avea in februarie 2008 circa 5.650 de angajaţi, la sediul central, în cele 31 de magazine, precum şi la sediul logistic situat în Parcul Industrial Ploieşti. În România primul hypermarket Kaufland s-a inaugurat în anul 2005 iar astăzi concernul are deschise 45 hypermarketuri în România, circa 8.000 de angajaţi şi o investiţie totală ce se ridică la circa 365 de miloane de euro.

„Investiţia proiectului Kaufland Reghin se ridică la suma de 9 milioane de Euro, fără să intre în calcul terenul pe care amplasăm construţia doar valoarea proiectului. Uitaţi-vă la structură e o construcţie extrem de solidă cu pereţi turnaţi, avem multe canale interioare pe partea de recepţie, instalaţii frigorifice şi electrice care au necesitat investiţi serioase pentru a oferi un mediu propice clienţilor noştri.”
Cornel Petcu, reprezentant Birou autorizări Kaufland România

„Este un moment deosebit că un asemenea concern s-a gândit să deschidă un hypermarket în municipiul Reghin deşi eu încă sunt tristă că pe această locaţie pe vremuri funcţiona turnătoria Metalurgica care oferea foarte multe locuri de muncă. Acum întradevăr e de apreciat faptul că cei de la Kaufland vor oferi peste 100 de locuri de muncă dar e puţin în comparaţie cu numărul celor peste 4.000 de locuitori ai Reghinului care munceau la Metalurgica. Felicitări oricum pentru această iniţiativă că aşa şi reghinenii vor putea deveni mai selectivi pentru că la Kaufland se spune că toate produsele sunt şi ieftine şi bune.”
Maria Precup, viceprimar Reghin

„Sunt project manager pentru proiectul Kaufland Reghin şi sunt la cel de al optulea magazin, realizat pentru Kaufland în ultimii şase ani. Un asemenea hypermarket îl construim în timp de sase luni. Aici am găsit un teren cu multe denivelări rezultat din urma demolărilor vechii turnătorii ceea ce a necesitat multe umpluturi. Am respectat cota de fundare conform proiectului dat de studiul geo-tehnic şi am coborăt până la -2,60-2,80 m cu fundaţia hymermarketului.”
Gheorghe Bădescu, proiect manager al lucrării Kaufland Reghin

„La început a trebuit să demolăm vechea turnătorie, apoi am avut probleme cu comunitatea de rromi din cartierul Apalina. Dar până la urmă am reusit să mergem mai departe azi din punct de vedere tehnic pot spune că e o construcţie normală nu am avut probleme deosebite de fundare, e o structură mixtă de beton şi metal şi vom încerca să realizăm lucrarea în termenul stabilit de 27 februarie. Am avut circa 150 de oameni angrenaţi în construirea acestui proiect, din partea Kaufland-ului avem trei reprezentanţi pe partea tehnică, de construcţii şi partea electrică. Sunt sigur că împreună cu constructorul vom finaliza această lucare în termenii stabiliţi de reprezentanţii firmei din Germania.”
Daniel Albu, proiect manager

,,Suntem firma de consultanţă care se ocupă de Projekt Managementul Kaufland România. Practic preluăm rolul investitorului şi facem toate diligenţele de la faza de proiectare până la faza de construcţie, încât beneficiarul la sfârşit să obţină ceea ce îşi doreşte. Hypermarketul de la Reghin este cel de al 28-lea proiect Kaufland în România făcut de noi în ultimi patru ani şi jumătate.”
Dragoş Rus, director tehnic SC Drees & Sommer România SRL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE