Doua blocuri din Sarmasu reabilitate termic Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Doua blocuri din Sarmasu reabilitate termic

p_7_1_4c7f59.jpgPrimaria Sarmasu a organizat, la sfarsitul anului trecut, doua licitatii prin care doua firme muresene, SC Ardent SRL din Sancraiu de Mures si SC Pro Ex 2005 SRL din Ungheni, si-au adjudecat lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte 101 si 102 din Piata Garii din orasul Sarmasu, prima localitate din judetul Mures, care a accesat programul national de reabilitare termica a blocurilor multietajate, avand in plan reabilitarea unui numar de 12 blocuri in localitatea de resedinta. “Am pornit in 2006 accesarea acestui program, am primit acceptul de la Ministerul Dezvoltarii, dupa care s-a realizat prima parte de proiectare, respectiv expertiza energetica si auditul energetic, obtinandu-se pentru fiecare bloc, cate un certificate energetic. In 2007 am realizat a doua parte a proiectarii, studiul de fazabilitate, proiectul  tehnic si detaliile de executie, care au fost aprobate indicatorii tehnici ai investitiei la finele anului 2007, printr-o hotarare a Consiliului Local Sarmasu”, a precizat Ion Mocean, primarul orasului Sarmasu.

Primele patru blocuri in 2008
Investitia fiind esalonata pe o durata de trei ani, in 2008 s-a trecut la executia primelor patru blocuri, dupa care a urmat anul 2009, prin programul de achizitii publice, reabilitandu-se inca patru blocuri, dar au aparut probleme in ceea ce priveste cota care trebuia alocata de Guvernul Romaniei in 2009. In 2009 s-a modificat Ordonanta de Guvern care reglementeaza programul de reabilitare termica, a cotelor de participare. Astfel, din partea Guvernului trebuiau primite 50 % din fonduri, 30 % din partea bugetul local si 20% din parte asociatiilor de proprietari. “Nu am primit decat spre sfarsit de an, pentru cele patru blocuri programate, pe credite multianuale, pentru blocurile 101 si 102 din Piata Garii din Sarmasu. Am organizat licitatia publica si in data de 23 decembrie 2009 s-au semnat contractele de lucrari pentru cele doua firme castigatoare. Am si dat la Minister esalonarea si lucrarile trebuie finalizate la jumatatea anului, pana la 30 iunie. Urmeaza ca in acest an, sa mai cuprindem in cadrul acestui proiect, inca patru blocuri, in funtie de bugetul de la Consiliul Local pe care-l vom avea”, a precizat Ioan Mocean.
Obiectul celor doua contracte consta in reabilitarea termica a celor doua blocuri de locuinta, prin izolarea peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei din lemn cu tamplarie PVC si geramuri termopan, precum si refacerea trotuarelor, iar  valoarea contractelor cu firmele castigatoare a licitatiiloe  este de 146.441 lei, fără TVA, in cazul blocului 101, respectiv 140.569 lei pentru  blocul 102 din Piata Garii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE