Târgu-Mures intra în febra PUG Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

Târgu-Mures intra în febra PUG

p_3_2_53d64d.jpgPrimaria Târgu-Mures a scos la concurs, pe site-ul www.licitatiapublica.ro, actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Târgu-Mures, cele trei firme câstigatoare urmând sa primeasca, fiecare, câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.
Potrivit arhitectului sef al municipiului Târgu-Mures, Florina Daniela Mihet, elaborarea unui nou PUG se impune deoarece actualul PUG al orasului va expira în anul 2012. Totodata, a sustinut arhitectul sef al primariei, importanta PUG-ului pentru dezvoltarea unei unitati administrativ-teritoriale rezulta din faptul ca acest tip de documentatie urbanistica constituie baza legala pentru realizarea programelor si actiunilor de dezvoltare spatiala si reprezinta principalul instrument de planificare operationala în domeniu. „În conformitate cu Legea nr. 350 din 2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismului, cu modificarile ulterioare, fiecare unitate administrativ-teritoriala are obligatia sa îsi întocmeasca si sa îsi aprobe Planul Urbanistic General, care se actualizeaza periodic la cel mult 10 ani”. Dat fiind faptul ca PUG Târgu-Mures a fost elaborat în 1998 si aprobat în 2002, se impune în prezent actualizarea acestuia”, a declarat Florina Daniela Mihet.
Conform documentatiei, termenul limita pentru depunerea proiectelor sau a cererilor de participare este 4 martie 2010, ora 11.00, la sediul Primariei Târgu-Mures, iar juriul care va stabili cei trei câstigatori este alcatuit din Torzsok Sandor, David Csaba, Claudiu Maior, Mozes Levente, Ioan Farcas, Csortan Ilona, Florina Daniela Mihet, Carmina Marchievici, Luiza Dumitru, Coralia Goicovici, Anca Ginavar, Gheorghe Patrascu, Constantin Enache, Vasile Mitrea si Zachi Arpad.

Ce firme pot participa la întocmirea PUG al Târgu-Muresului?
„Planul Urbanistic General este o documentatie complexa si reprezinta  rezultatul unei colaborari multidisciplinare. Firmele care pot participa la întocmirea PUG Târgu-Mures trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba experienta în elaborarea de documentatii de acelasi nivel de complexitate, sa puna la dispozitie o echipa de lucru alcatuita din arhitecti/urbanisti cu drept de semnatura pentru PUG, precum si specialisti din urmatoarele domenii: economie, sociologie, geografie, protectia mediului, gospodarirea complexa a apelor, cai de comunicatie, telecomunicatie, energie, cu experienta în elaborarea documentatiilor de urbanism.”
Florina Daniela Mihet, arhitectul sef al municipiului Târgu-Mures  

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE