Buget insuficient pentru personalul SMURD Iernut Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Buget insuficient pentru personalul SMURD Iernut

p_cdfc56.jpg
Deoarece bugetul localitatii este foarte sarac, primaria Iernut nu stie in ce masura va mai putea sa asigure cheltuielile de personal ale angajatilor serviciului SMURD Iernut.
Serviciul SMURD Iernut functioneaza din 2001 si are un efectiv de 12 angajati, cu cate trei angajati pe tura. Serviciul este arondat orasului Iernut, dar si localitatilor din imprejurimi, fiind solicitat de cele mai multe ori si la Ludus. Potrivit unei Conventii incheiate la inceput, fiecare primarie deservita de acest serviciu s-a angajat sa plateasca anual o anumita suma. Insa edilul Iernutului spune ca aceasta suma s-a platit doar in primul an, de atunci tot greul fiind suportat din bugetul Iernutului. “Celelalte localitati au platit in primul an contractul de colaborare, iar de atunci primariile sunt deservite fara sa mai plateasca. In situatia financiara nu ne mai putem permite ca din bugetul Iernutului sa se plateasca interventiile din alta localitate”, a declarat Ioan Nicoara, primarul orasului Iernut. Cheltuielile anuale cu plata agajatilor si a utilitatilor este de 350.000 lei. Primarul a adaugat ca in prezent plata salariilor nu este afectata, dar pe viitor, din lipsa de buget va exista si riscul sa nu mai fie alocati bani. “Am tinut sa trag un semnal de alarma, pentru ca in conditiile actuale nu mai putem merge doar cu finantare de la bugetul orasului Iernut. O sa am o intalnire cu primarii din localitatile invecinate si vom stabili fiecare in ce masura poate sa acopere din cheltuiala acestor servicii. Daca nu, sigur o sa apelam la forurile superioare. Deocamdata, salariile sunt asigurate. Serviciul nu va fi desfiintat. Iernutenii vor beneficia in continuare de serviciile SMURD, dar e vorba de celelalte localitati”, a tinut sa precizeze primarul Iernutului.
Despre aceasta problema a luat cunostinta si coordonatorul Serviciului SMURD Mures, Cristian Boeriu. “In urma cu cateva zile am primit o hartie de la Primaria Iernut adresata Consiliului Judetean, Prefecturii si Serviciului SMURD Mures prin care se semnaleaza ca datorita crizei exista probleme bugetare si s-a solicitat sprijinul autoritatilor judetene, Prefectura Mures, Consiliul Judetean Mures, conducerea SMURD. Am luat la cunostinta, i-am transmis si domnului Arafat, urmand ca in cateva zile sa se ia o hotarare”, a precizat Cristian Boeriu, coordonator SMURD Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE