Cui i-e frica de Vlad Radescu? Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Cui i-e frica de Vlad Radescu?

p_13_1_66.jpgLa un an de la revenirea lui Vlad Radescu la conducerea Teatrului National din Targu Mures, au si inceput sa apara  voci care sa-l conteste. Nemultumirile au fost redactate intr-o petitie, care circula prin media mureseana, autorii intitulandu-se “angajati ai Teatrului National.”  Fara a tine partea cuiva, am incercat sa vedem cum stau lucrurile. Contestatarii lui Radescu, considera ca interimatul acestuia la conducerea Nationalului, inceput in ianuarie anul trecut, valabil 120 de zile, a fost prelungit fara o baza legala. De asemenea, directorul Nationalului, este acuzat de “subminarea sectiei romane a teatrului, prin acordarea unor avansuri nejustificate, nelegale, catre diversi colaboratori.” Nu  a fost ocolita nici cazarea directorului la Hotel Continental, in locul spatiului de cazare din cadrul teatrului, precum si naveta saptamanala dintre Bucuresti si Targu Mures, in detrimentul unui program saptamanal de 8 ore pe zi.

Pro si contra
Cu siguranta ca Vlad Radescu nu este agreat de o parte din angajatii Teatrului National, lucru oarecum explicabil, datorita eternelor bisericute din fiecare institutie. “Asa se intampla, pareri pro sau contra legat de director, unii sunt nemultumiti, altii nu. Multi isi pastreaza neutralitatea in aceasta privinta, care vor lua atitudine doar in momentul in care vor observa ca lucrurile intr-adevar nu functioneaza,”a precizat unul din angajatii teatrului.

Scoaterea din anonimat Nationalului
Directorul Vlad Radescu are si partile lui pozitive, mai ales ca, inainte revenirii lui la Targu Mures, haosul domnea in institutia etalon a teatrului targumuresean, atat in ceea ce priveste baza materiala, cat si a actului artistic. De la venirea lui Vlad Radescu, au inceput sa vina regizori care sa monteze la National, care au dat roade, prin prezenta la Festivalul National de Teatru de la Bucuresti. Urmeaza in acest an, venirea lui Victor Ioan Frunza, un regizor important, ale carui proiecte sunt asteptate de iubitorii teatrului din Targu Mures. Desi contrasteaza cu Cristi Popescu, multi considerandu-l poate prea  poate  dur cu actorii, dar acest lucru e foarte important, sa stie sa “biciuiasca putin actorii”, pierduti intr-o visare artistica in ultimii ani.
Asteptarile sunt diferite, fiecare avand alte cerinte despre o anumita conducere, unde vor exista mereu  multumiti si contestatari cu siguranta, dar e si foarte greu, dupa o perioada de vegetatie a Nationaluluii, vreme de sapte ani, e greu sa-l readuci pe linia de plutire intr-o perioada relativ scurta. Nu se stie inca ce se va intampla cu interimatul directorului Radescu, ramane in continuare de vazut daca  va continua la conducerea institutiei.
“E om, si probabil ca incercand sa se apropie de trupa , mai face sI greseli, din tot felul de motive, dar oricum toti sunt in aceeasi caruta, si trebuie urnita din loc, lucru care nu e chiar usor. Incertitudinea persista in continuare, deoarece  oamenii sunt destul de circumspecti, de banuitori, lucru normal dupa sapte ani de inactivitate,” a precizat un alt angajat al teatrului.

Directorul nu comenteaza anonimele
Una peste alta, din toata aceasta problema, nu stim cine are de castigat, dar un lucru este cert, de pierdut are in primul rand Teatrul National. Un teatru nu are cum sa functioneze daca acesta este divizat in doua, una pro si alta contra, impotriva unui anumit director. Ce va urma, nu putem sti, doar nutrim speranta ca apele, si asa tulburi datorita crizei, cu repercusiuni in functionarea institutiei, completate cu aceasta stare de nemultumire, se vor limpezi cat mai curand. “Nu pot sa comentez o anonima. Dumeavoastra cum ati putea comenta o anonima, asa putem scrie multe despre oricine. Evident ca e plina de multe adevaruri pe care nu le comentez”, ne-a declarat Vlad Radescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE