Tinerii cu diabet, reabilitaţi prin artă şi trăiri emoţionale Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Tinerii cu diabet, reabilitaţi prin artă şi trăiri emoţionale

12_23.jpg
În perioada martie-august 2011, Fundaţia de Ecologie Umană Oasis din Târgu-Mureş derulează pentru al doilea an consecutiv cursul ”Reabilitarea copiilor şi tinerilor cu diabet zaharat prin artă şi trăiri emoţionale pozitive”, un curs menit să ajute copilul şi adolescentul bolnav de diabet zaharat să deprindă un comportament adaptat şi de bună relaţionare socială, deprinderea unui mod de viaţă sănătos prin respectarea regulilor de mişcare, mâncare, autocontrol bine format. ”Programul contribuie la o mai bună acceptare a stării pe care o provoacă boala şi a limitării pe care o derivă din modul de viaţă, dietă, programul personal. Fundaţia pentru comunitate a apreciat proiectele noastre ca fiind lăudabile, sau care realmente aduc ceva nou în direcţia aceasta a asistării psihoemoţionale a copiilor şi tinerilor cu diabet. Urmează să mărim numărul beneficiarilor. Anul trecut au fost 36 de beneficiari care au participat la diferite activităţi de terapie prin artă în grupuri mici sau individual. Anul acesta ne gândim la 40 de beneficiari. Cei care au fost s-au declarat mulţumiţi şi sperămsă revină pentru o nouă etapă”, a declarat Gorog Ilona, preşedintele Fundaţiei Oasis.
Cursul se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste între 10-18 ani, precum şi familiilor acestora pentru a-i ajuta să se adapteze mai uşor la boala membrului familiei. ”De anul acesta şi părinţii vor fi cuprinşi în programul de consiliere, de informare şi tot ce înseamna suport pentru familiile care îngrijesc copii sau tineri cu diabet. Este necesară informarea părinţilor datorită atitudinii lor faţă de condiţia şi sănătatea copilului, pentru o mai bună acceptare şi un comportament mai adecvat, pentru că de multe ori părinţii devin foarte protectori sau devin mai îngrijoraţi, sunt anxioşi şi aceasta are o influenţă negativă asupra copilului”, a continuat Gorog Ilona. În derularea programului participă psihologi, artişti plastici şi muzicieni. Programul va cuprinde şi consiliere individuală şi de grup pentru beneficiari şi părinţi.
Înscrierile se pot face în cursul lunilor ianuarie şi februarie,lunea între orele 10.00 – 12.00 şi joia între orele 13.00 – 17.00 la numărul de telefon 0265-311.675. Activităţile terapeutice propriu zise vor începe în luna martie. Programul este finanţat prin MOL România, iar în acest an au fost alocaţi 16.400 lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE