Izolarea ţevilor nu te scapă de factură! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Izolarea ţevilor nu te scapă de factură!

14-1_12.jpg
Facturarea energiei termice atât pentru apartamentele debranşate cât şi a celor care au rămas la sistemul centralizat se fac pe baza vechilor măsurători efectuate de Energomur. RFV Mureş Energy va efectua măsurători noi, doar dacă asociaţiile de locatari dispun acest lucru. „Datorită faptului că măsurătorile pot fi efectuate doar prin solicitarea şi acordul Asociaţiilor de proprietari, RFV este dispus să efectueze măsurări noi în cazul în care primeşte o solicitare de acest gen din partea Asociaţiilor de proprietari. Solicitările acestora trebuie depuse la firma noastră. Măsurătorile tehnice se fac la toate apartamentele dintr-un bloc, inclusiv la cele debranşate. Din acest motiv, costul măsurării cade în sarcina Asociaţiilor de proprietari”, a declarat Balogh Katalin, PR & Marketing Coordinator RFV Mureş Energy. Aceasta a precizat că asigurarea repartizării corecte a agentului termic în cadrul imobilelor este obligaţia asociaţiilor de proprietari, iar facturile se emit pe baza datelor asigurate de către acestea.

Izolarea ţevilor nu te scapă de factură

În condiţiile în care ţevile sunt izolate, factura pentru încălzirea comună tot se va plăti. „Pe baza legilor în vigoare, costurile energiei termice emise de conductele comune trebuie suportate de întreaga comunitate de locatari dintr-un bloc, indiferent dacă aceste ţevi sunt izolate sau nu. Proporţia de contribuire la costurile comune se stabileşte pe baza datelor măsurărilor tehnice, respectiv pe baza datelor asigurate de către Asociaţiile de proprietari. Astfel, repartizarea costurilor este sarcina Asociaţiilor de proprietari, iar Primăria este autoritatea care trebuie să solicite respectarea acestei prevederi legale, prin controale şi după caz, sancţiuni”, a continuat Balogh Katalin

Convenţiile de facturare individuală, moştenite de RFV

Locatarii din blocurile din Târgu-Mureş unde s-au încheiat convenţii de facturare individuală cu Energomur, vor continua să plătească factura pentru agentul termic furnizat în baza acelei convenţii. Prin intermediul convenţiilor persoanele aflate în sistemul centralizat să plătesc doar apa caldă înregistrată pe contor, nu şi pierderile din sistem. „Convenţiile întocmite cu Energomur vor fi preluate de către RFV. Consumatorii au fost anunţaţi de schimbarea furnizorului printr-un act adiţional şi pentru a beneficia în continuare de toate facilităţile oferite, actul adiţional trebuie semnat şi depus la Biroul de relaţii cu publicul al companiei de pe str. Călăraşilor nr. 2, până la sfârşitul acestei luni. Facturarea se va face în continuare pe baza prevederilor din convenţie”, a mai spus Balogh Katalin.

Furnizorul de energie termică în sistem centralizat facturează către Asociaţiile de proprietari pe baza datelor contorului principal, după care asociaţia se ocupă de repartizarea costurilor:
– În cazul în care într-un bloc există doar contor principal Asociaţia de proprietari repartizează costurile pe baza datelor furnizate de către acest contor.
– În cazul în care într-un bloc există şi apartamente dotate cu repartitoare de costuri, citirea şi prelucrarea datelor este sarcina firmelor de repartitoare. Această sarcină poate fi preluată de RFV Mureş Energy, la solicitarea Asociaţiilor de proprietari.
– În cazul acelor blocuri unde există convenţii de facturare individuală, repartizarea costurilor se face pe baza convenţiei dintre furnizor, consumator şi Asociaţie de proprietari.
– În cazul acelor blocuri unde furnizarea energiei termice se face prin sistem de distribuţie pe orizontală, se iau în considerare datele furnizate de contorul individual montat la uşa apartamentelor, iar costurile încălzirii spaţiilor comune este repartizat de către Asociaţia de proprietari, pe baza contoarelor montate în aceste încăperi comune, precum subsol, scară, uscătorie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE