Lichidaţi stocurile din magazine! Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Lichidaţi stocurile din magazine!

16_24.jpg
În acest weekend a debutat sezonul de reduceri. Mureşenii pot cumpăra produse din colecţia de toamnă-iarnă la preţuri cu până la 70% mai mici.
Magazinele au şi în alte perioade din an afişate reduceri de preţ în vitrine, dar campaniile oficiale de reduceri sunt doar două pe an (sezonul de iarnă – 15 ianuarie şi cel de vară). În afara acestor campanii, retailerii operează reduceri de preţ sub forma unor promoţii care vizează doar anumite produse. Potrivit Ordonanţei de Guvern numărul 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, comercianţii trebuie să notifice Primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea atunci când este vorba de vânzări de soldare sau de lichidare. Această formă de vânzare este definită drept orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea „soldare/soldări/solduri” şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul. În cazul promoţiilor, acestea pot fi aplicate oricând în timpul anului, decizia fiind a agentului economic, care nu mai trebuie să informeze autorităţile.

Cât ţine goana după cumpărături?

Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul celor două perioade, pe o durată maximă de câte 45 de zile fiecare, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de început a perioadei de solduri şi să fie oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date. Retailerii sunt obligaţi să specifice data de debut a vânzărilor de soldare, durata campaniei şi sortimentul de produse care va fi supus soldării, dacă reducerile nu se aplică asupra tuturor produselor. “Este o perioadă interesantă pentru clienţi. Îi aşteptăm să se convingă de calitatea oferteri noastre. La Office Shoes vor putea achiziţiona articole cu reduceri între 20-50%”, a declarat Horea Bârsan, managerul local al retailerului de încălţăminte.

Diferenţa între etape

Promoţiile se aplică produselor nou-venite, în scopul promovării acestora, în timp ce campaniile de reduceri se referă la lichidări de stoc după sezonul de toamnă-iarnă, respectiv primăvară-vară. Şi magazinul dedicat comercializării articolelor sportive – Hervis, derulează până pe 30 ianuarie o campanie de reduceri de până la 70%. Înainte de a pleca la cumpărături puteţi studia şi paginile de internet ale companiilor pentru a alege produsele ce vă interesează.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE