“Medicul uman salvează omul, veterinarul salvează omenirea” Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

“Medicul uman salvează omul, veterinarul salvează omenirea”

7-2_15.jpgFoto:
“Alături de colegii mei prin acţiunile pe care le întreprindem, să reuşim să aducem un plus de siguranţă cetăţenilor acestui judeţ”

În 2010 a făcut pasul de la Reghin la Târgu-Mureş, în prezent coordonând activitatea din cadrul Biroului Inspecţii şi Control (BIC) din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş. În preajma mutării în noul sediu al instituţiei, Petruţa Buta, ne-a făcut o radiografie a activităţii BIC din cadrul DSVSA Mureş.

Reporter: Cum este structurată activitatea în cadrul Biroului de Inspecţii şi Control?
Petruţa Buta: La ora actuală activitatea în cadrul BIC este structurată în trei compartimente: Compartimentul de Inspecţii, Compartimentul de Control şi Compartimentul de Inspecţii Siguranţa Alimentelor. La nivelul compartimentelor susmenţionate îşi desfăşoară activitatea numai funcţionari publici, având atribuţiile specifice compartimentului în care este încadrat, înscrise corespunzător în fişa postului.
Rep.: Care sunt atribuţiile principale ale BIC?
P.B.: Compartimentul Inspecţii realizează inspecţia şi sancţionează nerespectarea legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în toate domeniile de activitate, pe teritoriul judeţului Mureş. Compartimentul de Control realizează auditul sistemului de control oficial din domeniul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pe teritoriul judeţului. În plus, Compartimentul de Inspecţii Siguranţa Alimentelor realizează împreună cu structurile din cadrul DSVSA şi cu cele superioare ale ANSVSA asigurarea funcţionalităţii SRAAF (Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente şi Furaje – n.r.).
Rep.: Cum a fost această trecere de la centrul de la Reghin la conducerea BIC?
P.B.: Am lăsat în urmă locul de muncă în care m-am format ca medic veterinar. În Reghin am coordonat activitatea la nivelul Circumscripţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, aici coordonez activitatea la nivelul BIC. Ambele locuri de muncă presupun aceaşi determinare şi responsabilitate în luarea deciziilor care se impun. Ceea ce mi-a uşurat aceasta mutare a fost faptul că aici mă regăsesc lângă oamenii cu care colaborez de ani buni şi cu care aveam stabilite relaţii de colegialitate bazate pe mult respect.
Rep.: Care sunt problemele din cadrul BIC?
P.B.: Problema majoră cu care ne confruntăm este lipsa personalului necesar în cadrul acestui birou în rest, aceleaşi probleme pe care le au toţi funcţionarii statului: lipsa calculatoarelor, lipsa combustibilului, etc. Nu vreau să omit însă un aspect şi anume faptul că deşi suntem puţini, cei care ne regăsim la nivelul acestui birou reuşim să facem echipă bună, nefacând uz de orgolii ieftine atunci când avem de finalizat o acţiune.
Rep.: Cât va conta mutarea în noul sediu în ce priveşte buna desfăşurare a activităţii?
P.B.: Mutarea în noul sediu nu va avea ecou în mai buna desfăşurare a activităţii însă, cu siguranţă, va aduce un plus de confort în derularea ei.
Rep.: Care sunt speranţele pentru anul 2011 din punct de vedere profesional?
P.B.: Mi-am propus să finalizez o serie de proiecte de dezvoltare profesională pe care le-am iniţiat în ultimii ani şi îmi doresc să fac faţă tuturor provocărilor care se vor ivi pe parcurs. De asemenea, alături de colegii mei prin acţiunile pe care le întreprindem, să reuşim să aducem un plus de siguranţă cetăţenilor acestui judeţ în ceea ce priveşte siguranţa alimentelor întrucât mă raliez ideii că medicul uman salvează omul, însă medicul veterinar salvează omenirea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE