Şapte voinici de la  grupa mare din toamnă vor fi şcolari Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Şapte voinici de la grupa mare din toamnă vor fi şcolari

6_37.jpg
Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 din Târgu Mureş, arondată administrativ-financiar la Grădiniţa Stefania, se află în cartierul 7 Noiembrie. Ultima încăpere, cea mai măruntă din centenara clădire găzduieşte o grupa mixtă, cu predare în limba maghiară. „Cel mai mic copil din grupă are doi ani jumătate, cei mari au şapte ani”, a spus educatoarea lor, Zrinyi Erika. Absolventa Colegiului Mihai Eminescu, promoţia 2004, tânăra a urmat şi facultatea de Psihologia şi ştiinţa de educaţie, aparţinând Universităţii Babeş-Bolyai, cu filială în Târgu Mureş, din dorinţa de a-şi consolida cunoştinţele din domeniu. „Am ales această meserie pentru că îmi plac foarte mult copiii, mă străduiesc să le predau cât mai multe cunoştinţe şi să-i pregătesc pentru şcoală”, a declarat tânăra, care din toamna lui 2010 lucrează la această grădiniţă.
„În grupă sunt înscrişi 21 de copii, unul e plecat la schi în Austria, patru au lipsit azi, dar în general frecventează regulat grădiniţa, sunt nişte copii cuminţi, frumoşi şi deştepţi”, continuă educatoarea prezentare grupei. Astfel aflu că 14 copii alcătuiesc grupa mică şi mijlocie, iar şapte din toamnă se vor duce la şcoală.
Aşezaţi în jurul măsuţelor, cu caietele speciale în faţă, copiii de grupa mare pregătitoare lucrează de zor. Colorează cifrele şi le potrivesc cu numărul florilor din desen, rezolvă apoi probleme de aritmetică şi se descurcă foarte bine. „Doi dintre ei au fost deja la examen de admitere în clasa întâi la Liceul de Artă, alţi trei se vor duce la Liceul Bolyai, unde vor da şi ei un test de verificare a cunoştinţelor”, îmi explică tânăra. Kovacs Zsolti şi Kovats Eszter au fost admişi în clasa întâi, la Liceul de Artă. „Tati cântă la vioară, fratele meu are 10 ani şi cântă la pian, iar eu voi învăţa vioara”, povesteşte Zsolt cu seriozitatea unui adult.
Eszter vrea să devină chirurg când va fi mare, învaţă să cânte la vioară şi e fan Scorpions! Miholcsa Gyuszi vrea să fie şofer. „Tati lucrează undeva la o televiziune, mami e medic, dar eu vreau să conduc maşina., că –mi place mult”, spune colorând fără pauză ghirlandele unei flori. Balas Anna vrea să devină medic.”Aş vrea să-mi pot ajuta semenii, ca mama”, iar colega ei Gergely Anna, îmi explică de ce nu a plecat acasă cu cei mici. „Am patru ani şi-l aştept pe fratele meu Gergely, mă fac medic pentru că tare mult îmi place să vindec oamenii.”
O fetiţă de cinci ani jumătate, Nora, a primit steluţă roşie în timp ce povesteam, aşa de frumos a lucrat pe caietul special. „Vreau să mă fac pictoriţă, că şi tati pictează acasă, dar la serviciu e medic”, explică fetiţa, mulţumită că i-a fost apreciată lucrarea. Gergely Balint, micul savant al grupei, vrea să devină citez: „paleontolog, căutător de dinosauri”.
Şi nu are decât şase ani! „Dinosaurii nu mai mânâncă nimic, pentru că ei nu sunt decât oase”, dacă nu ştiaţi cumva, ei au dispărut demult!
După ore, copiii adună covorul cel nou de pe jos ca să poată intra părinţii, bunicii care au venit ca să-i ducă acasă!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE