Investiție în educație, la patru școli din Bălăușeri Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 488 Vizualizări

Investiție în educație, la patru școli din Bălăușeri

Primăria Comunei Bălăușeri a atribuit, în data de 16 aprilie 2024, societății Bloclit Construct SRL București, un contract în valoare de 618.156 de lei, fără TVA, pentru furnizare de mobilier și materiale didactice din cadrul proiectului ”Modernizarea infrastructurii educaționale și a dotărilor aferente pentru unitățile de învățământ preuniversitare din comuna Bălăușeri”, informează www.licitatiapublica.ro.
Conform sursei citate, contractul are ca scop achiziția de mobilier și materiale didactice pentru dotarea a 30 de săli de clasă, plus un laborator de informatică și un laborator multidisciplinar (fizică, chimie, biologie).
”În vederea creșterii calității și diversificării ofertei educaționale, echipamentele moderne sunt absolut necesare procesului de învățare – predare, având în vedere că vor facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare moderne, vor crea un mediu de învățare plăcut și vor îndeplini exigențele organizării unui proces educațional modern și incluziv. Unitatea școlară dispune de mobilier mai vechi de cinci ani, astfel se consideră necesar înlocuirea acestora cu mobilier modern”, se menționează în Caietul de sarcini al licitației, document aprobat de către Varga András Adorján (foto), primarul comunei Bălăușeri.
Unitatea școlară beneficiară a proiectului este compusă din următoarele unități de învățământ care vor fi dotate în cadrul proiectului: Școala Gimnazială ”Török János” Bălăușeri, Școala Primară Agrișteu, Școala Gimnazială ”Samuel Jozsef” Chendu și Școala Gimnazială Senereuș.
”Prin modernizarea infrastructurii educaționale, respectiv dotarea instituției de învățământ pentru a asigura digitalizarea educației, proiectul contribuie la atingerea priorității specifice privind îmbunătățirea calității, eficacității și relevanței oferte educaționale regionale, a serviciilor și accesului la educație la toate nivelurile definite în Planul de Dezvoltare al Regiunii Centru 2021-2027. Proiectul contribuie implicit la facilitarea adaptării sistemului educațional la cerințele specifice existente la nivel local, oferind suport elevilor și profesorilor, asigurând îmbunătățirea calității actului educațional și facilitarea accesului la educație”, se mai menționează în același document.
Proiectul este finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, iar durata contractului este de patru luni.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE