Liceenii din Reghin învaţă despre autocunoaşterea sânului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Liceenii din Reghin învaţă despre autocunoaşterea sânului

3-1_27.jpg
Elevii claselor a XI-a de la două licee din Reghin vor beneficia de un curs cu noţiuni de informare, legat de autocunoaşterea sânului, noţiuni pe care ulterior le vor folosi pentru a-şi mobiliza femeile din anturajul lor să participe la sesiuni de informare despre importanţa autocunoaşterii sânului, a depistării în stadii precoce a cancerului de sân.
Proiectul ”Informează-te şi informează, cancerul de sân nu alege” este implementat de un grup de persoane activiste în domeniul cancerului de sân din judeţul Mureş şi a fost iniţiat în ideea de a contribui la creşterea nivelului de conştientizare a femeilor privind sănătatea sânului. Proiectul presupune în prima fază formarea a 10-15 facilitatori, care vor susţine cursuri de informare în două licee din Reghin, „Lucian Blaga” şi „Petru Maior”, la elevi din clasa a XI-a, despre noţiuni de autocunoaştere a sânului. ”Ulterior, elevii acestor două licee vor fi antrenaţi într-un concurs, astfel încât elevii să-şi mobilizeze mamele, surorile, femeile din anturajul lor, să participe la nişte sesiuni de informare ţinute tot de aceşti facilitatori. În urma acestor sesiuni informative femeile vor primi patru mesaje cheie legate de cancerul de sân, respectiv participă la screeningul legat de cancerul de sân, cunoaşteţi riscul, trebuie să şti ce este normal la tine şi adoptă un stil de viaţă sănătos”, a precizat Angela Moldovan, reprezentant al Departamentului cercetare ştiinţifică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Organizatorii doresc astfel să ajungă informaţia corectă şi la femeile din mediul rural, având în vedere că o mare parte din elevii acestor licee provin şi din mediul rural.
Proiectul are ca solicitant principal Crucea Roşie Mureş, iar partener în proiect este Spitalul Clinc Judeţean Mureş, Asociaţia Română de Cancer Grupul Destine Comune, precum şi parteneri locali din Reghin.
Finanţarea proiectului este asigurată de Fundaţia Susan G. Komen din Statele Unite, circa 6000 de dolari. Cursurile vor demara în perioada imediat următoare după ce va fi primită finanţarea, iar organizatorii speră ca în perioada martie-aprilie să implementeze proiectul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE