Parteneriat româno-german pentru Serviciul Samaritanus Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

Parteneriat româno-german pentru Serviciul Samaritanus

15-1_08.jpg
Serviciul de Ambulanţă Samaritanus din Târgu-Mureş va deveni sediul central al federaţiei samaritenilor la nivel naţional, beneficiind astfel de ajutor din partea Arbeiter Samariter Bund şi Samaritan Internaţional în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectelor propuse la nivel de Târgu-Mureş şi la nivel naţional.
În aceste zile, un delegat al organizaţiei germane se află în România pentru a identifica nevoile şi pentru a vedea în ce măsură va putea ajuta samaritenii din România să creeze o federaţie.
„Am invitat în România un reprezentant din partea organizaţiei germane care coordonează pe toate continentele activitatea samaritenilor, nu şi finanţează, să vadă activitatea noastră din cei doi ani care au trecut. Intenţia este de a crea o federaţie la nivel naţional, o organizaţie non profit, cu ajutorul căreia să dezvoltăm la nivel naţional toate proiectele pe care ni le-am propus noi la Târgu-Mureş. Să fie impementate şi la nivel naţional”, a declarat Varga Zsigmond, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Samaritanus.
Michael Schnatz coordonatorul de proiecte pe Europa de est la Arbeiter Samariter Bund şi Samaritanus International a declarat că România a fost aleasă deoarece a fost văzută posibilitatea realizării unui parteneriat în vederea unor schimburi de experienţă între samaritenii din România şi cei din Germania, pentru îmbunătăţirea activităţii lor. „Nu pot să spun exact cât timp va dura, pentru că depinde de organizaţiile din România cât de repede pot să ajungă la un comun acord ca să pot să organizeze o fundaţie. De la cererea oficială şi până la a realiza parteneriatul va dura câteva luni. Se ştie că o organizaţie nu se poate realiza de azi pe mâine şi va dura. De exemplu Polonia a avut nevoie de un an şi jumătate, iar Italia de zece ani. Totul depinde de cum vor comunica partenerii. Acest parteneriat înseamnă ajutor reciproc şi în asta este încadrat şi schimbul de experienţă al angajaţilor, al tinerilor, know-how”, a precizat Michael Schnatz.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE