Zilele Colegiului “Unirea”, întregite de chimonoul japonez Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Zilele Colegiului “Unirea”, întregite de chimonoul japonez

14-2_13.jpg
Diversitatea manifestărilor organizate cu ocazia Zilelor Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu Mureş au fost întregite cu o seară culturală japoneză, găzduită ieri, 17 ianuarie de Teatrul Ariel. Cea care a adus spaţiul cultural al Ţării Soarelui Răsare a fost profesoara Beatrice Budea, preşedinte al Asociatiei Culturale “Shido”!, care a ales o temă pe cât de inedită, pe cât de educativă pentru cei prezenţi, şi anume cea a istoriei chimonoului.
Serile culturale japoneze sunt deja o certitudine în spaţiul cultural târgumureşean, evenimentul de ieri seara de la Teatrul Ariel, venind să întregească interesul elevilor pentru explorarea altor culturi şi tradiţii.

“Lărgirea orizonturilor culturale ale elevilor poate să fie diversificată cu o astfel de seară, care nu merge neapărat pe idea unui exclusivism, hai toţi către Japonia. Vrem să aratăm această tendinţă a tinerilor de a şti cât mai mult, chiar din zone extreme de îndepîrtate. Faptul că distanţele geografice, sau marile diferenţe culturale nu sunt bariere ci dimpotrivă pot să fie un factor de atracţie şi pot să catalizeze entuziasmul şi să-l concentreze în scop educaţional şi ştinţific. Elevii, vin la astfel de activităţi cu o mai mare lejeritate de abordare, tocmai pentru că îi pot pasiona subiecte foarte particulare. Japonia crează astfel de pasiuni” a precizat Beatrice Budea

Chimonoul, un mod de viaţă

Tema aleasă pentru această nouă seară culturală japoneză a fost cea a chimonoului, presărat cu un dialog diferit de cel existen la şcoală, el devenind unul familiar, prietenos, purtat de trecerea în revistă a chimonoului japonez şi a semnificaţiile acestuia

“Această vestimentaţie reprezintă un mod de viaţă, este o haină aristocratică prin excelenţă. Astăzi ea devine un simbol al unei istorii străvechi. Când lumea se îmbracă în chimonou, la ceremonia ceaiului, la o nuntă, sau la un eveniment cultural, nu face decât să reconfirme de mândria propriei lor istorii. Există o formă de propagandă prin această prezentare a chimonoului în viaţa omului modern. Rar, dar obligatoriu, de câteva ori pe an, japonezii îşi afirmă particularitatea şi personalitatea în lume prin acest chimonou” a precizat Beatrice Budea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE