CNMT strânge semnături pentru partidul lui Laszlo Tokes Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

CNMT strânge semnături pentru partidul lui Laszlo Tokes

15_20.jpg
Partidul Popular al Maghiarilor din Ardeal (PPMA) avându-l ca membru fondator pe Laszlo Tokes ar putea fi lansat în această vară, la Universitatea de Vară „Tusvanyos” de la Tuşnad, a anunţat, marţi, la Târgu-Mureş, Andras Tokes, membru în comitetul naţional de organizare al formaţiunii. „Sunt două concepţii: cât mai repede să terminăm strângerea semnăturilor, pentru a avea partid gata făcut şi cuplarea strângerii semnăturilor cu construcţia internă. Sunt adeptul celei de-a doua. Trebuie micşorată viteza de strângere a semnăturilor în favoarea construirii cât mai sănătoase a partidului nou înregistrat, pentru că acest partid nu poate fi ca UDMR sau PCM. Termenul propus, la sfârşitul lunii martie. S-a propus că ar fi bine dacă la Tuşnad am putea anunţa înscrierea partidului, ar fi o ocazie potrivită”, a declarat Andras Tokes.
Potrivit acestuia, PPMA se va înfiinţa pe structura celor 30 de centre ale democraţiei ale Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT). De asemenea, voluntarii vor strânge în lunile care urmează semnături „din poartă-n poartă” pentru a putea atinge pragul necesar pentru înscrierea formaţiunii până la sfârşitul lunii martie. Acesta a arătat că cel puţin la nivelul judeţelor Mureş, Harghita şi Covasna se va insista pe adunarea a peste 2.500 de semnături pe judeţ. „În Mureş, sunt zone complet neglijate de UDMR şi PCM, de la periferie. Şi atunci acolo echipa care va strânge semnăturile va merge din poartă în poartă. În jur de 700.000 de maghiari s-au îndepărtat de politică şi vrem să recâştigăm această populaţie. Pentru Mureş, minimum necesar este de 800 (de semnături – n.r.), dar o să strângem între 2.500 şi 3.000 de semnături. În Covasna, Harghita şi Mureş trebuie să strângem mai mult decât cele 800, cât reprezintă minimul necesar”, a subliniat Tokes. În ultima săptămână, la Centrul Democraţiei din Târgu-Mureş, au fost 100 de persoane care au semnat pentru PPMA şi că interesul populaţiei pentru noua formaţiune este mare, pe fondul nemulţumirilor faţă de politica dusă de UDMR şi PCM.
„Vor fi membri de la UDMR şi PCM care vor veni spre noi, pentru că nu numai eu am constatat că direcţia partidelor politice maghiare este greşită. Diferenţa este că Marko vrea să-l servească pe Băsescu, iar Frunda PSD-ul. Frunda vrea să iasă de la guvernare şi să se alieze cu PSD şi PNL. Asta este diferenţa. Szasz Jeno hibernează politic”, a afirmat Andras Tokes.

Contre cu Borbely Laszlo

Reprezentanţii Centrului Democraţiei din Târgu-Mureş au respins acuzaţiile ministrului Borbely Laszlo, referitoare la finanţarea de către partidul de guvernământ din Ungaria a formaţiunii politice aflate în construcţie, respectiv PPMA. „În general, acuzaţiile îl califică pe cel care le face. Ei au presupuneri, dar, dacă cineva ştie ceva, şi noi suntem foarte curioşi de aceste cunoştinţe ale dânsului”, a arătat Tokes. Liderul Centrului Democraţiei din Târgu-Mureş, Jakab Istvan, a precizat, la rândul său, că deocamdată strângerea semnăturilor pentru PPMA este finanţată de simpatizanţi prin sponsorizări şi că semnăturile se adună prin muncă voluntară. „Nu suntem finanţaţi direct de FIDESz, în niciun caz”, a subliniat Jakab Istvan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE