Valeriu Tabără în vizită la fermierii mureşeni Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Valeriu Tabără în vizită la fermierii mureşeni

12-1_10.jpg
Sâmbătă, zona Tofalău din Sângeorgiu de Mureş va găzdui Adunarea Generală a Federaţiei Crescătorilor de Taurine din România, la care şi-a anunţat prezenţa şi Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Discuţiile vor viza sprijinul pentru acest an şi în perspectivă până în 2020. referitoare la susţinerea speciei bovine, precum şi la susţinerea întregii activităţi din agricultură pentru următorii ani. „Cred că este o undă de speranţă, care ne dă curaj faptul că avem acest dialog cu ministrul acasă la noi, mai ales că judeţul Mureş este unul fruntaş atât în ce priveşte producţia de lapte cât şi numărul de efective. Prin această vizită ni se acordă un pic de respect”, a declarat Iacob Boca, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine Mureş.

Vizită la Semtest

În cadrul vizitei ministrului Tabără, demnitarului îi vor fi prezentate şi doleanţele crescătorilor mureşeni, precum şi câteva ferme din zonă unde va putea vedea la faţa locului situaţia existentă în sectorul zootehnic. De asemenera, un capitol al vizitei îl va cuprinde vizitarea Semtestului, unde vor avea discuţii cu reprezentanţii staţiunii referitoare la politicile şi strategiile de dezvoltare în ce priveşte programele de ameliorare în zootehnie.

Beneficiu pentru ambele părţi
„Această prezenţă a ministrului Tabără este un lucru benefic atât pentru noi cât şi pentru dânsul, prin care află multe lucruri pe care poate nu le află din alte surse. Dacă stai de vorbă cu cei care fac efectiv zootehnie, cu crescătorii, fiecare are o idee, fiecare are ceva nou şi acest lucru poate înseamna mult pentru ministrul Agriculturii, care ştie cum să se orienteze, să poată puncta să primească bani de la Guvern, care este cel mai important lucru.”
Iacob Boca, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine Mureş

Vizitarea taurilor Semtestului
„Vrem să-i arătăm calitatea animalelor din ţară, în special cele din rasa Bălţată Românească, comparativ cu cele provenite din import, deoarece şi noi avem animale bune. Va face o vizită la Semtest, va vedea taurii care-i avem, tauri foarte valoroşi care se află în fruntea ierarhiei din Europa. Sunt multe de făcut şi cred că agricultura, zootehnia în special poate să contribuie la redresarea situaţiei financiare a agricultorilor. Animalele sunt o şansă de valorificare superioară a producţiei vegetale.”
Mircea Roman, director Semtest Sângeorgiu de Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE