Dorin Florea îi arată lui Sarkozy cum să rezolve problema rromilor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Dorin Florea îi arată lui Sarkozy cum să rezolve problema rromilor

2-1_25.jpg
Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat presei, miercuri, că romii care nu-şi dau copiii la Centrul ‘Rozmarin’, unde învaţă şi sunt hrăniţi gratuit, nu vor mai beneficia nici de ajutor social, nici de locuinţă din partea Primăriei, relatează Agerpres. „Nu le-am cerut nimic altceva părinţilor decât să-şi lase copilul în programul nostru de educaţie. Atât. Le-am făcut case, le-am făcut drumuri, le-am băgat apă, le-am făcut sală de spălat, le-am făcut sală de spălat rufe (în cartierele populate de aceştia -n.r.). Numai o singură condiţie am pus întotdeauna: să-şi dea copilul la şcoală. Deci cine nu-i om cu noi, nici noi nu mai suntem cu el. Pleacă din locuinţa primăriei, de la ajutor social”, a spus Florea.
Edilul a explicat că decizia înfiinţării acestui centru s-a luat după ce s-a constatat că romii pot deveni una dintre marile probleme ale României, dacă nu se intervine în civilizarea copiilor lor. „Le mulţumesc părinţilor pentru că i-au dat în acest program, deşi unii îi ţin acasă şi-i trimit la cerşit sau alte lucruri ciudate. Dacă se lucrează în acest ritm cu ei, pot fi salvaţi. Rata de abandon poate fi mult mai mică, el vine, e spălat, călcat, mâncat, adus cu maşina, îngrijit şi pleacă acasă”, a arătat primarul, care a precizat că efortul municipalităţii este de 200.000 lei.
El a subliniat că în fiecare zi un microbuz îi transportă pe copii de acasă, la Centrul „Rozmarin”, iar după ore şi după masa de prânz, aceştia sunt duşi din nou acasă. „Avem 80 de copii în momentul actual pe care-i luăm din mediul lor, îi aducem, îi civilizăm şi încercăm să facem oameni din ei. Casa de oaspeţi a Primăriei face mâncare la caserolă şi o aduce copiilor. Copiii au ajuns să disciplineze părinţii, pentru că unii refuză să vină la centru dacă nu li se spală hainele”, a afirmat Florea. Dorin Florea a spus, în context, că îl invită pe preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, să vadă cum a reuşit municipalitatea să rezolve problema romilor, prin şcolarizarea copiilor şi prin construirea de locuinţe pentru părinţii lor. ”Îl invit pe dl. Sarkozy cu mare plăcere să vină la Târgu Mureş să-i arăt că se face acest lucru responsabil şi că problema ţiganilor preocupă autorităţile locale. M-aş bucura să existe un program susţinut de Comisia Europeană sau să am o sursă de finanţare suplimentară. La urma urmei sunt ţiganii noştri şi trebui să-i îngrijim. Dar dacă vrem să creştem reuşita, trebuie să ai şi o susţinere”, a arătat Dorin Florea. Copiii aduşi la Centrul Rozmarin – în grupa mică, grupa mare, grupa pregătitoare şi clasa I – sunt învăţaţi limbile română şi maghiară, însă municipalitatea gândeşte un program pentru descoperirea aptitudinilor acestora, fie pentru a cânta la diferite instrumente, fie în anumite meserii. La început un număr de 30 de copii beneficiau de serviciile acestui centru, în prezent numărul beneficiarilor fiind de 80.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE