Mihaela Tatu ar purta zilnic costumul popular Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Mihaela Tatu ar purta zilnic costumul popular

7_27.jpg
Invitatul de onoare al Balului însuraţilor din acest an a fost Mihaela Tatu. Despre însurătoare, despre portul popular, despre schimbarea atitudinii, şi nu în ultimul rând despre vina noastră cea de toate zilele, a presei, ne-a povestit Mihaela Tau în următorul interviu.

Reporter: Cum e cu însurătoarea pe la Reghin?
Mihaela Tatu: La invitaţi sau la mine? Văd aici oameni care au avut noroc din prima, şi ajung după 20 de ani de căsnicie la concluzia că omul de lângă tine, nu îi doar un prieten, ci e ceva mai presus de asta, cu care a făcut cel mai bun lucru din viaţă, un copil.

Rep.: Dar cu portul popular?
M.T.: De două ori pe săptămână îmbrac portul popular, din mai toate zonele ţării în emisiunile pe care le realizez. Aici, la acest bal, este atâta graţie, prin costumele populare! Mi-ar plăcea să port tot timpul zilei acest frumos costum popular, care reprezintă România, care nu reprezentată de o frunză sau de Dracula. E reprezentată de minunatul nostru costum popular. De câte ori vin străinii în ţară, asta caută, lucrurile noastre tradiţionale. Din păcate am uitat de unde ne tragem, şi de aceea îmi place la acest bal al însuraţilor şi nu mă mai satur să-i privesc.

Rep.: Trebuie să aşteptăm o mulţumire de la centru?
M.T.: Toată lumea spune că soarele răsare de la Bucureşti. Dacă mai aud pe cine spunând asta, îl iau cu fulgi cu tot. De ce trebuie să aştepţi o mulţumire de la un şef sau de la altcineva, ca să faci un lucru. Îl simţi sau nu, îl faci sau nu. Aceşti oameni de aici, de la Reghin s-au hotărât să-l facă cum ştiu ei mai bine. Când vrei să faci un lucru, îl faci pentru sufletul tău, nu pentru al altora. Dacă sunt alţii nemulţumiţi, asta e problema lor, important este ca tu să fii împăcat cu tine însuţi că ai făcut ceva minunat şi din suflet, care să-i bucure pe cei din jur.

Rep.: Trebuie schimbat ceva?
M.T.: Schimbarea în România trebuie să înceapă la nivel de individ. Provocarea cea mai mare este să rezişti cu calm şi demnitate. Nu există iad şi rai, aici e şi raiul, aşa cum aici poate fi şi iadul. Nu aici la Reghin, aici e doar rai, şi dacă aşa ar fi peste tot ar fi nemaipomenit.

Rep.: Ce ne lipseşte?
M.T.: Trebuie să avem conştiinţă şi atitudine, şi trebuie ca oamenii să ia exemplu la cei care stau uneori deoparte. Trebuie să încercăm să fim exemple personale pentru alţii care îşi doresc o schimbare în bine. Totul trebuie să înceapă la nivel de individ.

Rep.: Ce rol are presa?
M.T.: La Antena 2 fac ceea ce-mi place, şi am ajuns la concluzia că se poate face audienţă şi cu valoare. În sistemul de sănătate, în învăţământ, toate lucrurile merg prost, aşa şi în mass media, deoarece se vrea audienţă cu orice preţ şi se promovează tot felul de modele fără valoare, dar presa ar trebui să însemne cu totul altceva.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE