Bucate alese şi voie bună în a doua zi la Balul Însuraţilor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Bucate alese şi voie bună în a doua zi la Balul Însuraţilor

4_29.jpg
Duminică, 6 februarie, Balului Însuraţilor a continuat cu aceeaşi intensitate. Portul popular, distracţiile şi buna dispoziţie au fost la cote maxime. Această a doua zi a fost monopolizată de reprezentanţii Văii Mureşului şi Valea Beicii, care şi-au etalat cu cinste portul şi tradiţiile populare. Au răspuns prezent comunele Batoş, Brâncoveneşti, Suseni, Beica de Jos, Breaza, Vătava, Chiher, Deda, Fărăgău dar şi oaspeţi din Ibăneşti, Lunca Bradului, Reghin, Baia Mare, Bistriţa şi Braşov. Deschiderea celei de a doua zi a balului a fost făcută de prezentatorul Octavian Ursulescu, după care au ieşit la rampă Corul Dacic din Şerbeni, ansamblurile din Lueriu, Nadeşa, Chiher, Ansamblul Doina Mureşului din Reghin acompaniaţi de Ansamblul Casei de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin condus de Ioan Conţiu.
Surpriza zilei a fost Ansamblul Artistic Transilvania din Baia Mare, care a încântat audienţa cu cântecul şi jocul popular maramureşean. Nu au lipsit rapsozii populari, Cătălin Cioba de la Nadăşa, Rafila Moldovan din Idicel Pădure, Maria Bucin Crişan din Sâmihaiu de Pădure, completaţi de soliştii binecunoscuţi ai cântecului popular românesc, Nicolae Furdui Iancu şi Sava Negran Brudaşcu.
Au lăsat treburile obşteşti şi au onorat Balul însuraţilor din acest an, primarii Maria Moldovan (Beica de Jos) , Cadar Lucreţia (Deda), Mihai Morar (Suseni) şi Cotoi Dinu (Batoş) care împreună cu consătenii lor au onorat cum se cuvine ediţia din acest an a Balului Însuraţilor. Sărbătoarea cântecului şi jocului popular de la Firmele Gliga au fost completate expoziţii ale meşterilor populari, expoziţii de fotografie, standuri de carte. Bucatele alese, oferite cu generozitate de gazde, alături de bucuria cântecului şi dansului popular au fost ingredientele celei de a IV-a ediţii a Balului Însuraţilor de la Reghin, evenimentul fiind încă de anul trecut marcă înregistrată la OSIM de către gazda balului, deputatul Vasile Gliga.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE