Elevii de la Papiu  informaţi despre riscurile utilizării inernetului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

Elevii de la Papiu informaţi despre riscurile utilizării inernetului

6_44.jpg
Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, sărbătorită anual pe data de 8 februarie, peste 160 de elevi de la Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş au luat ieri parte la o acţiune de conştientizare asupra pericolelor la care se expun în urma utilizării necorespunzătoare a Internetului.

În cadrul activităţii, elevii au fost avertizaţi asupra riscurilor utilizării internetului prin postarea de fotografii personale, a datelor de identificare, a adresei de domiciliu, relatarea relaţiilor din cadrul familiei, nevoia de bani, ameninţarea sau hărţuirea copiilor de către persoane necunoscute, recrutarea de fotomodele sau prezentatoare de modă prin intermediul facebook, hi5, google, youtube, pericolul anunţurilor online cu privire la oferirea unor locuri de muncă în străinătate etc. “În general vrem să atragem atenţia asupra site-urilor care sunt accesate de tineri şi, mai ales asupra faptului că fiecare informaţie care se vehiculează pe internet e bine să fie până la urmă din mai multe părţi, mai ales dacă îl interesează un domeniu anume, să verifice şi alte site-uri autorizate şi mai ales instituţiile care le pot oferi informaţii concrete şi reale în acest sens”, a declarat subcomisar de poliţie Cristina Gabriela Zaharia, coordonator Centrul Regional Târgu Mureş al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. Aceasta a subliniat că anul trecut a exista o victimă traficată în acest sens din judeţul Mureş
Activitatea face parte dintr-o serie de acţiuni de informare a populaţiei tinere, şi nu numai, în cadrul Campaniei de prevenire „ FOLOSESTE INTERNETUL CU GRIJĂ… TRAFICUL DE MINORI ARE FEŢE ASCUNSE” desfăşurată în instituţii de învăţământ din judeţele Mureş şi Harghita.

„Este deosebit de interesantă acţiunea pentru că flagelul secolului XXI este acest internet care are şi părţi pozitive, respectiv informaţii din diverse domenii, enciclopedie, sport, dar are şi părţi negative, pentru că există persoane care sunt dispuse să facă rău, să racoleze tineri. Este bine să cunoască şi părţile pozitive ale internetului, dar şi cele negative”.
Simion Bui, director Colegiul Naţional Al. Papiu Ilarian

“La Salvati Copiii am avut un număr destul de restrâns de cazuri. În Târgu Mureş nu este o problemă foarte mare ca în alte zone, dar am avut zece cazuri anul trecut, în cadrul Centrului de consiliere pentru copilul neglijat, abuzat, traficat. Copiii şi fetele până în 18 ani, în special, beneficiază de consiliere gratuită, de o evaluare psihologică iniţială, urmată de partea de iniţiere, în care încercăm în principal să reducem riscul retraficării şi să asigurăm un proces de vindecare psihologică posttraumatică. În general, problema de fond cu care se confruntă aceste tinere este riscul de a dezvolta stres posttraumatic. O problemă asupra căreia încercăm să lucrăm este cea a limitelor corporale. Adică dincolo de multe alte efecte pe care traficul le poate da unei persoane este acela că fetele pot dezvolta fie hipersexualitate, căzând într-o promiscuitate sexuală, limitele corporale sunt inexistente practic, fie hiposexualitate, în posibilitatea de a respinge ulterior prezenţa oricărui partener în viaţa ei.”
Adela Moraru, psiholog la Organizaţia Salvaţi copiii, filiala Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE