Elevii învaţă să sune corect la 112 Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Elevii învaţă să sune corect la 112

3-1_37.jpg
Sediul Dispeceratului 112 Târgu-Mureş va găzdui azi, între orele 11.00 – 13.00 o activitate de marcare a Zilei Europene a Numărului Unic de Urgenţă 112 la care vor participa două clase de elevi, a anunţat, ieri, colonel Dorel Demian, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Mureş. „Aşa cum am procedat anul trecut de Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112 şi în acest an am invitat două clase de elevi pentru a le explica modul de utilizare corectă a numărului 112. Este vorba despre o clasă de a I-a şi una de a IV-a, iar elevii vor primi materiale educative şi de informare referitoare la numărul 112”, a declarat colonel Dorel Demian.
11 februarie 2011 marchează Ziua Europeană 112 şi aniversarea a 20 de ani de la decizia de a crea numărul european de urgenţă 112. Acest număr este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene şi este utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă. Deşi există zeci de numere de urgenţă în cadrul Uniunii Europene, 112 este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit pentru a contacta serviciile de urgenţă (ambulanţă, pompieri şi poliţie) în orice ţară din UE.
În România, darea în exploatare a centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă, a început cu Bucureşti, în iunie 2004, iar în aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional la nivelul întregii ţării. Numărul unic pentru apeluri de urgenţă trebuie folosit atunci cînd este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE