Cursuri gratuite de calificare profesională la „Dimitrie Cantemir” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 354 Vizualizări

Cursuri gratuite de calificare profesională la „Dimitrie Cantemir”

14_35.jpg
Peste 300 de mureşeni, angajaţi atât din domeniul turismului cât şi din alte servicii, beneficiază în acest an de cursuri gratuite de calificare în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, în cadrul proiectului ”Centrul de formare profesională continuă în turism şi servicii”, implementat de Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu-Mureş.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi vizează calificarea personalului angajat în turism şi servicii din judeţele Mureş şi Bistriţa Năsăud.
Cursurile aferente acestui proiect sunt: tehnician în turism, administrator pensiune turistică, lucrător hotelier, tehnician în activităţi financiare şi comerciale, agent de turism-ghid, tehnician în hotelărie, tehnician în comerţ, inspector resurse umane şi designer pagini web. Pentru mai mult de jumătate din cursuri, înscrierile s-au finalizat deja, iar pentru cursurile de administrator pensiune turistică şi lucrător hotelier se mai fac înscrieri, în limita locurilor disponibile, până la data de 28 februarie. La aceste cursuri poate fi admisă orice persoană angajată în domeniul turismului si serviciilor, persoană fizică autorizată sau membru al unei întreprinderi familiale, absolventă a minim zece clase .
Durata cursurilor este de opt luni, mai puţin pentru administrator pensiune turistică şi lucrător hotelier ce durează doar şase luni.
“Proiectul îşi propune crearea premiselor pentru realizarea unui cadru educaţional, care să promoveze cultura învăţării pe tot parcursul vieţii, printr-o instruire şi formare continuă a resurselor umane din întreprinderi de stat sau private, de turism, comerţ şi servicii aflate în zona 7 Centru, judeţul Mureş şi zona Nord-Vest în judeţul Bistriţa Năsăud. Activităţile principale propuse în cadrul proiectului sunt derularea unor cursuri de calificare gratuite şi evaluarea psihologică şi consilierea în carieră a grupului ţintă în scopul determinării compatibilităţii dintre aptitudini şi locul de muncă. Ele urmăresc reducerea deficitului de competenţe, identificat pe piaţa forţei de muncă, având în vedere că una dintre cele mai importante probleme în contextul economic actual este aceea a lipsei resurselor financiare alocate acestor activităţi. Aceste cursuri se vor defăşura în paralel, în doua formate: unul fizic, în cadrul sălilor de curs şi altul virtual pe platforma e-Learning. Metodologia aleasă este una activ-participativă, fapt care va solicita permanenta implicare a participanţilor. Programa de pregătire practică este distribuită în două module: aplicaţiile practice, desfăşurate sub îndrumarea experţilor Centrului, ce vor avea loc la Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu-Mureş, şi activitatea practică ce se desfăşoară în unităţile de turism cu care am încheiat convenţii de practică sub îndrumarea formatorilor din cadrul Universităţii, cât şi a personalului de specialitate numit de agentul economic”, a declarat conf. univ. dr. Ramona Raţiu, managerul proiectului.
Cursurile din domeniul turismului sunt avizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.La absolvire, toţi cursanţii vor primi certificate de calificare recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei .

Manager de proiect Expert comunicare şi relaţii publice Conf. univ. dr. Raţiu Ramona Conf. univ. dr. Florea Călin-Valentin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE