Ionela Ciotlăuş: “E necesar ca finanţarea să urmeze asiguratul” Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Ionela Ciotlăuş: “E necesar ca finanţarea să urmeze asiguratul”

4-3_19.jpgDirectorul economic al Centrului medical “Nova Vita” din Târgu-Mureş, consilierul judeţean Ionela Ciotlăuş, a declarat ieri, referindu-se la modificările pdin noua Lege a sănătăţii, că deşi într-un spital privat se poate autoriza o unitate de primiri urgenţe dacă aceasta îndeplineşte condiţiile legale de autorizare impuse de reglementările în materie privind sistemul de urgenţă, problema cea mare o reprezintă finanţarea serviciilor de urgenţă, indiferent de forma de proprietate. “Cel mai important aspect care nu este dezbătut explicit în noul proiect este cel al finanţării activităţii medicale. Este foarte necesar şi oportun ca finanţarea să urmeze asiguratul, pacientul, acolo unde optează să se adreseze pentru serviciile medicale. Iar în baza serviciilor medicale prestate, Casele de asigurări să deconteze apoi aceste servicii”, a precizat Ionela Ciotlăuş.
Definitivarea pachetului minim de bază, prioritară
De asemenea, directorul economic al Centrului medical “Nova Vita” a subliniat că este necesar să se definitiveze pachetul minim de bază susţinut pentru orice cetăţean indiferent că este sau nu asigurat, pentru a beneficia şi de servicii medicale de urgenţă în baza unui fond comun de solidaritate la care trebuie să subscriem cu toţii. “Iar de aici încolo fiecare cetăţean în funcţie de contribuţiile obligatorii şi voluntare la schemele de asigurări să beneficieze de servicii medicale proporţional cu contribuţiile personale. Este important de ştiut faptul că azi, chiar şi după această regretabilă demisie a dr. Arafat, dar şi înainte, situaţia era aceeaşi, la fel de gravă, adică acest proiect de modificare a legii sănătăţii nu întrevede nicio schimbare benefică pentru cetăţeni ci doar o lipsă de predictibilitate la singurul lucru care ne-a mai rămas: sănătatea şi viaţa”, a arătat Ionela Ciotlăuş.
Diversificarea, benefică sistemului actual
În concluzie, a afirmat consilierul judeţean, ceea ce trebuie reţinut este faptul că o diversificare, o creştere a numărului de unităţi de primiri urgenţe nu va distruge sistemul actual, ci îl va îmbunătăţi. “Să nu uităm că în privat infrastructura şi dotarea cu echipamente medicale este net superioară sistemului public, resursele umane, personalul medical este acelaşi cu aceeaşi pregătire medicală de urgenţa, nu-mi explic de ce se ridica suspiciuni cu privire la calitatea actului medical?”, a încheiat Ionela Ciotlăuş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE