Miting împotriva privatizării medicinei de urgenţă Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Miting împotriva privatizării medicinei de urgenţă

4-1_63.jpgSindicatele din judeţul Mureş pregătesc o amplă manifestare publică de solidaritate cu dr. Raed Arafat, dar şi pentru diseminarea modificărilor prevăzute în noua lege a sănătăţii, a anunţat, ieri, Maria Dăndărău, secretarul general al CNSLR Frăţia Mureş. „Intenţionăm să organizăm o manifestare publică la Târgu-Mureş sâmbătă, 21 ianuarie, cu scopul de a dezbate public schimbările prevăzute în noua lege a sănătăţii. Vom porni de la susţinerea lui Raed Arafat şi a serviciului de urgenţă SMURD, dar vom aborda şi alte aspecte pentru că schimbările vizează şi alte domenii din sectorul medical, spitale care de exemplu se vor transforma în fundaţii sau medicina primară. Raed Arafat a atras atenţia asupra medicinei de urgenţă, dar problemele din sistem sunt multiple”, a declarat Maria Dăndărău.
Invitaţi din sistemul medical
Potrivit acesteia, la miting vor fi invitaţi să ia cuvântul profesionişti din diverse sectoare ale sănătăţii, care vor explica participanţilor, pe înţelesul acestora, în ce constă de fapt modificările din Legea sănătăţii şi care vor fi efectele acestora. „Vrem să facem o treabă serioasă, pentru a arăta cât de neserioase sunt modificările din lege. Vom invita să vorbească oameni specialişti, profesionişti, cei care de fapt sunt competenţi să vorbească. Cineva trebuie să explice exact oamenilor ce înseamnă aceste schimbări, cum îi va afecta pentru că de exemplu, un telespectator să zicem mai neavizat care a auzit discursul lui Traian Băsescu ar putea înţelege că cei care se opun privatizării medicinei de urgenţă sunt nişte comunişti”, a completat Maria Dăndărău.
Ultimele detalii finalizate azi
Astăzi, liderii mai multor sindicate din Mureş se vor întâlni în cadrul unei şedinţe, în care vor fi puse la punct detaliile organizatorice, după care vor fi iniţiate demersurile pentru autorizarea manifestării. „Vom solicita de la Primărie inclusiv autorizaţie pentru folosirea unei portavoce, deoarece dorim să popularizăm cât mai bine evenimentul şi în rândul populaţiei care nu este membru de sindicat”, a încheiat Maria Dăndărău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE