Sindicaliştii mureşeni nu merg la miting la Bucureşti Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Sindicaliştii mureşeni nu merg la miting la Bucureşti

2-2_66b270.jpgSindicaliştii mureşeni nu vor participa astăzi la mitingul anti Băsescu organizat de PNL-PC ce va avea loc la Bucureşti. În schimb, din judeţul Mureş, din partea Partidului Conservator vor articipa 150 de persoane.
Cele două partide vor organiza astăzi o demonstraţie paşnică la Bucureşti împotriva actualei puteri ce atentează la viaţa românilor. „Din partea PC din judeţul Mureş vor participa 150 de persoane. Este hotărârea Biroului Executiv Naţional al Partidului Conservator de a participa mâine (n.r.-astăzi) la acţiunile de protest asumate şi de PC. Noi am anunţat că se fac înscrieri. Orice zi care trece în acest moment este o apropiere dramatică cu viteza luminii spre  prăpastie. Se protestează pentru alegeri la termen, organizarea de anticipate parlamentare şi pentru suspendarea preşedintelui”, a  declarat conf. dr. Silviu Morariu, şeful Departamentului de sănătate al PC.
Preşedintele PNL Mureş, deputatul Ciprian Dobre, a declarat că liberalii din judeţ se vor deplasa pe cont propriu la miting, întrucât patronii unor societăţi de transport au refuzat să le închirieze mijloace de transport către Bucureşti, speriaţi de presiunile care s-au exercitat asupra lor. „Nicio firmă din judeţul Mureş la care am apelat nu a dorit să ne închirieze mijloace de transport către capitală. Din câte mi s-a spus, toată lumea a fost ameninţată să nu închirieze microbuze sau autocare pentru participanţii la miting, prin urmare ne vom deplasa cu autoturisme proprii”, a afirmat preşedintele PNL Mureş. „Din informaţiile mele, la miting vor participa circa 100 de liberali din judeţul Mureş”, a completat Ciprian Dobre.
Protestele locale preferate de sindicalişti
Dacă membrii de partid participă la miting la Bucureşti, sindicaliştii mureşeni preferă protestele locale. „ La Bucureşti nu am fost invitaţi. Dar rămânem să participăm la acţiunile ce au loc la Târgu Mureş. Toţi liderii de sindicat şi membrii sunt liberi să participe dacă doresc”, a precizat Călin Orlando Cociş, liderul CNSLR Frăţia, filiala Mureş. Acesta a precizat că mitingul de protest ce urma să aibă loc la Târgu Mureş pe data de 21 ianuarie s-a anulat. „S-a anulat pentru că s-a retras proiectul de lege a sănătăţii. Era programat mitingul pentru că avea acest scop”, a mai spus Cociş.
Nici sindicaliştii din învăţământ nu se deplasează la mitingul din Bucureşti, preferând protestele locale zilnice, devenite deja tradiţie de aproape o săptămână. „Noi nu avem treabă cu mitingul la Bucureşti. Este zona partidelor politice. Noi rămânem pe plan local, ne adunăm în centru”, a spus Ioan Săcărea, liderului sindicatului Spiru Haret, filiala Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE