Concurs de matematică în memoria lui Simon Petru Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Concurs de matematică în memoria lui Simon Petru

10_1_19.jpg
Colegiul Naţional “Unirea” din Târgu-Mureş a găzduit sâmbătă, 21 ianuarie, a XIII-a ediţie a concursului local de matematică “Simon Petru”. Organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, competiţia este un omagiu adus profesorului Simon Petru. Petru alte detalii, am apelat la prof. Vasile Gânţa, inspector şcolar de specialitate.
Reporter: Câţi elevi s-au prezentat la concurs?
Vasile Gânţa: S-au înscris în concurs 82 de elevi din clasele V-VIII din nouă unităţi de învăţământ din Târgu-Mureş: Gimnaziul „Serafim Duicu”, Gimnaziul „Liviu Rebreanu”, Gimnaziul “Dacia”, Gimnaziul “Europa”, Gimnaziul  „Tudor Vladimirescu”, Gimnaziul „George Coşbuc”, Liceul de Artă, Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian” şi Colegiul Naţional „Unirea”.
Rep.: Care au fost rezultatele?
V.G.: Ocupanţii locurilor I a celei de-a XIII-a ediţii a acestui concurs, sunt: Zalanyi Eszter, Liceul de Artă, clasa a V-a; Roman Tudor, Gimnaziul “Dacia”, clasa a VI-a; Tudose Adrian, Colegiul Naţional “Al. Papiu Ilarian”clasa a VII-a şi Georgescu Sabian, Colegiul Naţional “Unirea”, clasa a VIII-a.
Rep: Au fost elevii suficient de pregătiţi ?
V.G.: După discuţiile avute cu profesorii evaluatori, profesori din unităţile de învăţământ citate mai sus, am constatat că rezultatele obţinute de elevi sunt încurajatoare, având în vedere faptul că la această ediţie a concursului cei mai buni elevi nu au fost prezenţi, participând  la faza locală a Olimpiadei de Limba şi literatura română „Ionel Teodoreanu”. A făcut excepţie eleva Georgescu Sabina de la Colegiul Naţional “Unirea”, cea mai bună elevă la matematică din generaţia sa, după părerea mea, şi totodată o speranţa la medalie la faza naţională a Olimpiadei de matematică.
Rep.: Aţi întâmpinat probleme în desfăşurarea concursului?
V.G.: Categoric, nu. O organizare impecabilă, mulţumind pe această cale conducerii colegiului şi colegilor din catedra de matematică.
Rep.: Câţi elevi se vor califica la etapa următoare ?
V.G.: Fiind un concurs local organizat în memoria domnului profesor Simon Petru, de către Colegiul Naţional “Unirea” în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi făcând parte din manifestările zilelor colegiului, nu există o etapă superioară a concursului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE