500 de reghineni şi-au dat mâna de Ziua Unirii Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

500 de reghineni şi-au dat mâna de Ziua Unirii

10-1_52.jpgCirca 500 de reghineni s-au bucurat de spectacolul organizat de Primăria municipiului Reghin şi Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” intitulat “Hai să dăm mână cu mână”, marţi, 24 ianuarie.
Spectacol de neuitat
La evenimentului găzduit de Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară”, directorul Ioan Conţiu a invitat Ansamblul Folcloric profesionist “Mureşul” din Târgu-Mureş care a oferit un spectacol de mare clasă, care a debutat cu un recital susţinut de Fanfara municipiului Reghin, care a dat tonul cu “Marşul independenţei”, a continuat cu cântece precum ”Noi suntem români”, “Aşa-i românul” şi s-a încheiat cu imnul national “Deşteaptă-te române”.
Instrumentiştii, dansatorii şi soliştii Ansamblului “Mureşul”, îmbrăcaţi în costume populare româneşti, au exprimat în cântecele şi în ritmul jocului lor spiritul, energia şi frumuseţea poporului român. Din spectacol nu au lipsit nici momentele de dans din Muntenia, jocurile de pe Someş, jocul măştilor din Moldova şi nu în ultimul rând din Maramureş.
După spectacol, participanţii s-au deplasat spre Piaţa “Petru Maior”, unde toţi reghinenii, cu mic cu mare, şi-au dat mâna între cele două parcuri ale oraşului unde au întins o Horă a Unirii.
Mesaje şi cântece emoţionante
“Am ajuns după-masă în ţară din America unde am reprezentat România la un târg internaţional de instrumente muzicale şi trebuia să ajung la Bucureşti, dar fiind 24 ianuarie m-am hotărât să rămân totuşi acasă şi mă bucur pentru că sunt mult mai util şi e mult mai bine lângă ai tăi, când e vorba de Unire şi de unitatea oamenilor. Aici, în Reghin, am fost emoţionat de mesajele cântecelor patriotice. România este efortul nostru de a fi împreună în fiecare zi, solidari şi conştienţi de răspunderea pe care o avem faţă de viitor.”
Vasile Gliga, deputat PSD 
Strămoşii trebuie respectaţi
“Când ai într-o sală un public atât de inimos şi pe scenă o serie de artişti atât de talentaţi e imposibil să nu fii emoţionat, mai ales că puterea unei naţiuni stă şi în idealurile care o animă. E o obligaţie morală a generaţiei noastre să celebrăm împreună Unirea Principatelor şi să reflectăm la semnificaţia acestei zile în care înţelegem că România suntem fiecare dintre noi şi toţi laolaltă. Istoria ne o obligă să ne respectăm strămoşii.”
Nagy Andras, primarul municipiului Reghin
Dragoste pentru România
“Pentru mine, 1 Decembrie şi 24 Ianuarie sunt cele mai importante sărbători din an după Crăciun, pentru că sunt zile ale românilor în care tot timpul sunt foarte emoţionată şi simt nevoia să îmi exprim dragostea faţă de români şi mai ales în clipele astea când e o stare de fapt a românilor foarte încordată. Când îi văd uniţi azi pe români îmi dau putere şi o responsabilitate mai mare să nu îi dezamăgesc pe reghineni.” Maria Precup, viceprimarul municipiului Reghin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE