Noul rector UPM: Călin Enăchescu sau Ramona Neag? Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Noul rector UPM: Călin Enăchescu sau Ramona Neag?

3_1_cap_02.jpgCălin Enăchescu, prorectorul didactic al Facultăţii de Ştiinţe şi Litere şi prof. univ. dr. Ramona Neag, prodecanul Facultăţii de de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative sunt cei doi candidaţi la funcţia de rector al Universităţii “Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş. Alegerile vor avea loc în data de 9 februarie, iar după confirmarea noului rector de către Ministerul Educaţiei, aceasta va numi şi viitorii prorectori, didactic şi ştiinţific din cadrul universităţii.
Voi încerca să continuăm tot ceea ce a fost făcut bun
„Sunt de formaţie economist, expert în domeniul financiar contabil. Această pregătire mă gândesc că poate să-mi asigure cunoştinţele necesare pentru anii care urmează în ceea ce priveşte o gestiune a unei instituţii publice în condiţii de dificultăţi financiare. În planul meu managerial am încercat să punctez aspectele pe care aş dori să le urmăresc, bazate pe patru principii, activitatea de educaţie, de cercetare, activitatea în domeniul relaţiilor internaţionale şi activităţi în domeniul administrativ. Bineînţeles că va trebui să se pornească de la ceea ce există şi voi încerca, în cazul în care voi fi aleasă în funcţia de rector, să continuăm tot ceea ce a fost făcut bun în universitate, vom încerca să modificăm acele lucruri care nu merg şi multe alte aspecte, care vor presupune şi o analiză foarte atentă şi luarea unor decizii oportune la momentul oportun.”
Prof. univ. dr. Ramona Neag
Nu e simplu să-ţi iei o astfel de responsabilitate
„În virtutea experienţei mele didactice din cadrul UPM am considerat că e de datoria mea să mă implic în activitatea managerială a universităţii, să continui trendul ascendent pe care universitatea l-a avut în ultima perioadă. Nu e un moment uşor, nu e simplu să-ţi iei o astfel de responsabilitate şi cred că este de datoria mea să îmi asum o astfel de responsabilitate, în contextul în care colegii vor aprecia proiectul meu de plan managerial. În acest plan managerial, principalul aspect este acela ca UPM să devină un nume de referinţă pe plan regional şi naţional, cu un management academic modern, cu o structură dinamică, cu beneficii în principal studenţilor şi evident cu o mare priză în ce priveşte dezvoltarea şi stabilitatea resursei umane din universitate.”
Prof. dr. Călin Enăchescu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE