„Carmina Burana” aduce entuziasmul la  Naţional Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

„Carmina Burana” aduce entuziasmul la Naţional

12_1_28.jpgLa Teatrul Naţional, proiectul „Carmina Burana” pus în scenă de Gigi Căciuleanu e în toi. Premiera trebuie să aibă  loc pe 17 februarie. Laudele nu contenesc, toţi sunt încântaţi de onoarea de a-l avea pe unul din marii artişti ai scenei la Târgu Mureş, dar şi coregraful e mulţumit de jocul artiştilor. “Aveţi dansatori foarte mari aici la Târgu Mureş, la Naţional. Mihai Crăciun este unul dintre ei.  E un actor dar totodată este un mare dansator, pentru că se mişcă foarte bine, în contextul în care “Carmina Burana” se încadrează într-un teatru de mişcare,” a precizat Gigi Căciuleanu.
Modalităţi noi de teatru
Prezenţa lui Gigi Căciuleanu   pare să se potrivească ca o mănuşă  noii direcţii în care Naţionalul s-a înscris o dată cu noua conducere, momentul fiind o bună oportunitate de a relansa teatrul în demersul său artistic. “În proiectele acestui teatru, direcţia este aceea de a oferi provocări, modalităţi noi de teatru, cu forme noi de spectacol, care se includ şi care valorifică disponibilităţile actorilor acestui teatru. În acelaşi timp încercăm să nu scăpăm din mână pregătirea generaţiilor următoare. Nu întâmplător sunt foarte mulţi studenţi în “Carmina Burana”, în cadrul unui protocol cu UAT, cu ambele secţii, română şi maghiară. Propunerea noastră este de deschidere de dialog şi dynamism,” a precizat Alina Nelega, consilier artistic al Teatrului Naţional.

Talent şi entuziasm la repetiţii
După o perioadă trecută  în care atmosfera de lucru la Naţional scârţăia, o dată cu noua stagiune şi venirea coregrafului Gigi Căciuleanu pare să se fi remediat această situaţie, în care pofta  de lucru este dominată de entuziasm în rândul actorilor. “Actorii sunt pregătiţi, abia aşteaptă să lucreze. Aş dori să îi vedeţi cum ies de la repetiţiile lui Gigi Căciuleanu,  au o energie extraordinară.  Fiecare face ce trebuie să facă pe scenă, şi cu ocazia premierei veţi  vedea talentul lui Gigi  de a-i folosi pe fiecare la ceea ce ştiu să facă, de a-i face să exploreze în direcţia în care ei au şanse să găsească ceva. Veţi avea o mare surpriză, să vedeţi cum dansează Monica Ristea, ce face ea în scenă şi vă garantez că nu aţi mai văzut aşa ceva. Gigi are talentul de a face pe fiecare să se descopere pe sine în direcţia în care este dotat,” a menţionat Alina Nelega.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE