Nova Vita a picat un examen dificil Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Nova Vita a picat un examen dificil

5-1_84.jpgFormaţia feminină de baschet BC Nova Vita Târgu-Mure a pierdut, în deplasare, cu 69-54  în faţa formaţiei CSU Alba Iulia, într-o partidă din cadrul etapei a XVIII-a a Diviziei A. După ce în jocul tur, formaţia din Alba Iulia a fost singura echipă care a reuşit să învingă la Târgu-Mureş, mureşencele nu au reuşit să-şi ia revanşa, în special din cauza impreciziei aruncărilor. Nova Vita a început slab jocul şi gazdele s-au desprins la 6-0. Târgumureşencele au încercat imediat revenirea cu un coş de 3 puncte şi până la prima pauză diferenţa s-a păstrat în jurul a cinci. A urmat un al doilea sfert în care apărarea mureşeană a fost foarte uşor depăşită, talia superioară a adversarelor, unde Nadia Parker şi Rebecca Tobin au dominat, iar precizia aruncărilor a lăsat în continuare de dorit. Anularea diferenţei de 17 puncte înregistrată la încheierea sfertului secund necesita o totală schimbare de atitudine şi reglarea tirului, în special la aruncările de la distanţă.
Două sferturi câştigate
Ceva mai concentrate în faza de apărare, la reluare, jucătoarele de la Nova Vita au încercat să recupereze din handicap. Accidentarea celei mai eficiente jucătoare din etapa trecută, pivotul Bojana Vulic a contat însă mult în economia jocului. Cu toate acestea, mureşencele au luptat exemplar, s-au apărat mai exact, dar tirul a fost în continuare dereglat. În timp ce gazdele înscriau, elevele lui Stacey Nolan reuşeau să rateze şi de sub panou. Gazdele s-au desprins la peste 20 puncte la mijlocul sfertului trei, încheiat 58-42. În ultimul sfert, la prima jumătate a acestuia echipa gazdă a reuşit doar un coş şi diferenţa a ajuns la zece puncte (60-50). Pierderea pentru câteva minute şi a principalei marcatoare a partidei, Cherisse Graham a dus din nou la mărirea diferenţei cu încă nouă puncte. Finalul jocului a adus doar la micşorarea ecartului într-o partidă în care cele două echipe aflate pe podium au demonstrat încă o dată că forma de moment este cea care decide. Cele 30 de aruncări ratate de la 2 puncte şi alte 13 de la distanţă au decis.
Pentru Nova Vita au jucat: Cherrise Graham, 24 puncte Veronica Hicks 16, Cristiana Cutaş 6, Dragana Gobeljic 4, Catherine Scanlon 2, Bojana Vulic 2, Alexandra Cutaş.
BC Nova ocupă locul 3 în clasament, cu 32 de puncte şi urmează o serie de trei jocuri pe teren propriu. În etapa viitoare, miercuri, 1 februarie, întâlnesc, SCM Craiova, apoi vin echipele CSM Oradea şi Olimpia Braşov.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE