S-au terminat fondurile pentru tratamentul posttransplant Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

S-au terminat fondurile pentru tratamentul posttransplant

9-1_56.jpgPână la sosirea unei noi file de buget, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureş nu va mai putea asigura credite de angajament pentru eliberarea medicamentelor pentru tratamentul stării posttransplant.
Instituţia a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute pe site-ul de web faptul că s-au epuizat creditele de angajament destinate furnizării de medicamente şi a unor materiale sanitare specifice care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale de sănătate cu scop curativ, respectiv pentru tratamentul stării posttransplant. Fila de buget alocată la sfârşitul lunii decembrie 2011, pentru programe naţionale avea prevedere bugetară doar pentru luna ianuarie. În total au fost alocaţi 80.000 lei pentru acest program.”Fondurile alocate pe toate programele în acest an au fost alocate doar pentru luna ianuarie. Fila de buget a venit la sfârşitul lunii decembrie doar pentru luna ianuarie. Din aceste programe la posttransplant s-au epuizat fondurile”, a declarat Manuel Butiulcă, purtătorul de cuvânt al CJAS Mureş.
În judeţul Mureş, anul trecut, de acest program au beneficiat 56 de persoane, pe lună înscriindu-se o medie de 40 de pacienţi la care li se prescriau reţete. ”Sunt la care li se scriu pe o lună, pe trei luni în funcţie şi de bugetul alocat. Probabil toţi care erau programaţi pe luna ianuarie şi-au scos reţetele şi aşa s-a epuizat fondul alocat. Încă nu s-a adresat nici un bolnav către Casă cum că nu ar fi beneficiat de drepturi”, a afirmat Butiulcă.
CJAS Mureş face toate demersurile necesare pentru suplimentarea fondurilor alocate cu această destinaţie pentru anul 2012. ”Urmează în cursul acestei luni să primim şi pentru următoarea perioadă prevederea bugetară pentru programe. Cât priveşte farmaciile ele eliberează pe propria răspundere şi li se vor recunoaşte cheltuiala dacă vine fila de buget acuma”, a conchis purtătorul de cuvânt al CJAS Mureş.
În ceea ce priveşte celelalte programe există prevedere bugetară.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE