Activităţi captivante la Grădiniţa “Paradisul Copilăriei” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 368 Vizualizări

Activităţi captivante la Grădiniţa “Paradisul Copilăriei”

După desfăşurarea primei activităţi din cadrul proiectului “În minunata lume a animalelor”, o vizită la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, vor urma şi alte activităţi, care urmăresc formarea unor noi deprinderi, noi abilităţi. Copiii de la Grădiniţa “Paradisul Copilăriei”, alături de cei din mai multe unităţi din judeţ vor lua parte la alte acţiuni la fel de captivante.

 Libertate de creaţie

O activitate prin care copiii vor putea să îşi valorifice cunoştinţele dobândite în cadrul vizitei la Grădina Zoologică, este cea care se va desfăşura la Liceul de Artă în decursul săptămânii viitoare. “Activitatea va fi coordonată de către George Moldovan, profesor, care îi va învăţa pe copii să modeleze din lut animale magice, animale pe care ei le-au văzut dar pe care pot să le modeleze aşa cum şi le doresc ei. Pot să fie elefanţi cu două trompe sau cu două trompe, sau cu patru ochi, oricum şi le imaginează ei şi cum le doresc. Acest lucru le dă libertatea să creeze”,a declarat Dorina Pop, profesor pentru învăţământul preşcolar, coordonator pe proiecte educaţionale la Grădiniţa “Paradisul Copilăriei” din Târgu-Mureş. La Liceul de Artă vor fi prezenţi în jur de 15 copii.

Formarea unor noi deprinderi, noi abilităţi

O altă activitate se va desfăşura la Muzeul de Ştiinţele Naturii, sub îndrumarea Danielei Ramona Botoş, biolog, şef de secţie. “D-na biolog ne va ajuta să confecţionăm o machetă cu animalele ocrotite prin lege. Copiilor li se va pune la dispoziţie toate materialele de care au nevoie şi, printr-o proiecţie, biologul le va furniza informaţiile necesare, urmând să le valorifice prin acea machetă. Proiectul se va încheia cu un concurs în care copiii se vor costuma în animalele pe care şi le doresc şi se vor prezenta pe sine”, a explicat Dorina Pop. Concursul se va desfăşura pe două nivele, I şi II, cu vârsta de 3 – 5 ani, respectiv, 5 – 6 ani şi se va desfăşura la sfârşitul lunii mai la Muzeul de Ştiinţele Naturii. “Prin acest fel de activităţi, urmărim formarea unor noi deprinderi, noi abilităţi, care, în mediul grădiniţei, având la dispoziţie doar imagini şi animăluţe de pluş, nu reuşim să le transmitem atât de veridic ca atunci când facem o drumeţie la Liceul de Artă, unde, un profesor specialist le formează aceste deprinderi”, a adăugat profesorul coordonator pe proiecte educaţionale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE