“Cu prietenii la Zoo”, acţiune plină de învăţăminte Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 406 Vizualizări

“Cu prietenii la Zoo”, acţiune plină de învăţăminte

La prima activitate din cadrul proiectului “În minunata lume a animalelor”, numită “Cu prietenii la Zoo”, organizată de Grădiniţa “Paradisul Copilăriei” din Târgu-Mureş, în parteneriat cu Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, au participat un număr de peste 60 de copii. La activitate au luat parte cadre didactice şi copii de la cinci unităţi: Grădiniţa Nr. 10, Grădiniţa Nr. 12, Grădiniţa “Arlecchino”, Grădiniţa “Albinuţa” şi, evident, Grădiniţa “Paradisul Copilăriei”. Coordonatorii acţiunii au fost profesorii Dorina Pop, Rodica Fărcaş şi Angela Cif, alături de Mariana Fărcaş, director al Grădiniţa “Paradisul Copilăriei”.

 Analogie între om şi animal

“Împreună dorim să facem o mică călătorie în lumea animalelor cu ajutorul doamnei biolog Biro Ildiko şi a domnului Kopac Andras, directorul Grădinei Zoologice”, a declarat Dorina Pop, profesor pentru învăţământul preşcolar, coordonator pe proiecte educaţionale la Grădiniţa “Paradisul Copilăriei” din Târgu-Mureş. Biologul a prezentat copiilor un material informativ despre animalele din Grădina Zoologică şi nu numai, respectiv, despre modul lor de trai, momente din viaţa zilnică a copilului, pentru ca el să poată să facă o analogie între viaţa proprie şi cea a animalelor. Copilul va sesiza aceste diferenţe sau analogii, spre deosebire de om, animalul fiind nevoit să îşi procure singur hrana, de exemplu. “O altă discuţie în cadrul activităţii s-a axat pe maturitatea animalelor, maturitatea noastră ca şi persoane şi felul în care ne stingem de pe această lume, dar s-au accentuat şi foloasele obţinute de pe urma animalelor , cum ne putem bucura de ele şi felul în care noi, oamenii, trebuie să le apreciem”, a adăugat Dorina Pop.

 Diseminarea unor deprinderi sănătoase

“Pentru mine este foarte important să le ofer copiilor ocazia de a acumula noi cunoştinţe şi să le dezvolt atitudinea asupra acesteia. Este foarte important ca natura să fie mai aproape de această generaţie pentru că această legătură se pierde din cauza faptului că societatea noastră merge în direcţia tehnologiei”, a precizat Biro Ildiko, biolog. Copiii au primit mici recompense, o iniţiativă ingenioasă care a dus la o mai mare implicare a celor mici. A urmat, apoi, o vizită la unele dintre animale. “Copii se simt foarte bine, le place, mai ales aceste ieşiri în aer liber, să vadă animalele şi mediul lor de viaţă”, a explicat Lucia Pop, profesor pentru învăţământul preşcolar. Coordonatorul pe proiecte a accentuat importanţa acestor acţiuni şi mesajul lor. “Rolul acestei activităţi este acela de a completa informaţiile pe care reuşim să le transmitem copiilor în grădiniţă, cu noi particularităţi, ale animalelor, al modului lor de trai, al felului în care putem să le protejăm şi aceste deprinderi sănătoase vizavi de animale, să le diseminăm în familiile fiecăruia dintre ei pentru a le proteja, pentru a îngriji un animal sau a cunoaşte mai multe lucruri despre ele”, a completat Dorina Pop.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE