Replică bună doar în prima parte pentru BC Nova Vita Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Replică bună doar în prima parte pentru BC Nova Vita

BC Nova Vita Târgu-Mureş a pierdut cu scorul de 89-63 (13-13, 30-12, 20-15, 26-23) partida din etapa a XX-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminindisputată miercuri în deplasarea de la Danzio Timişoara. Mureşencele porneau evident cu şansa a doua în faţa unei echipe care a reuşit 7 victorii, faţă de doar două ale lor în această ediţie. Faptul că diferenţa de pe tabela de marcaj a fost aproape aceeaşi ca şi în partida din tur de la Târgu-Mureş, când bănăţencele au câştigat la 23 de puncte, dovedeşte că echipa antrenorului Ionel Brustur a făcut progrese vizibile în retur. Acest lucru, în ciuda faptului că pe parchet au intrat doar şapte jucătoare şi echipa a intrat în sala „Constantin Jude” direct de pe autocarul cu care s-a deplasat cei peste 300 kilometri doar în ziua partidei. Mureşencele au ţinut pasul în prima parte a meciului, conducând în primul sfert în mai multe rânduri, prin punctele reuşite de Walker şi Meszáros. După 13-13 la prima pauză, Nova Vita a păstrat jocul echilibrat în prima parte a sfertului secund, având avantaj în urma punctelor înscrise de Wilson şi Gál Emese, care şi-a început seria celor cinci reuşite de trei puncte. Gazdele au trecut din nou la conducere şi s-au desprins apoi treptat.

Banca prea scurtă şi oboseala au decis

Cu un lot complet şi mai omogen, bănăţencele s-au desprins la jumătatea sfertutului doi la peste zece puncte şi au mărit avantajul la aproape 20 înaintea pauzei mari, cu un 10-3 în ultimele trei minute. Partea a doua a întâlnirii a redevenit echilibrată, dar diferenţa din prima repriză s-a dovedit decisivă. În ciuda taliei înalte, mureşencele sunt prea uşor depăşite în apărare şi la recuperările de sub panouri, adversarele având un număr aproape dublu de aruncări la coş. Cu 63-40 la ultima pauză, ultimul sfert a fost unul jucat cu garda jos. Danzio a rulat lotul, iar mureşencele au reuşit să puncteze spre final, în special prin Meszáros, cea mai bună marcatoare în acest joc. Nova Vita rămâne pe penultima poziţie şi va întâlni în următoarele două etape două fruntaşe ale clasamentului, CSU Alba Iulia, în deplasare şi ICIM Arad, pe teren propriu.

În jocul de la Timişoara au înscris:

Danzio: Pesovic 20 (2×3), Fodor 16, Marjanovic 15, Zivadinovic 10, Stoiedin 8, Kilin 7, Kecojevic 5, Ardelean 4, Zidaru 2, Necula 2.

Nova Vita: Meszáros 21 (2×2), Gál 15 (5), Walker 10 (2), Wilson 8, Vlaicu 6, Vincze 3. A mai jucat Bartha.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE