Pas înainte pentru proiectul gestionării deşeurilor Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 111 Vizualizări

Pas înainte pentru proiectul gestionării deşeurilor

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 27 martie, într-o şedinţă ordinară de lucru, Studiul de oportunitate privind delegarea operării Staţiei de transfer, a Staţiei de sortare şi a Staţiei de compost de la Cristeşti şi a Centrului de management integrat al deşeurilor de la Sânpaul, din cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Mureş”.

Studiu pentru fundamentarea deciziei de concesionare

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, constituirea colectivelor de coordonare şi supervizare pentru atribuirea unor contracte de delegare a gestiunii operării infrastructurii create în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Mureş”, respectiv atribuirea contractelor de delegare a gestiunii operării depozitului ecologic zonal şi a Staţiei de transfer mecano – biologică Sânpaul a fost aprobată prin Hotărârea Consiului Judeţean Mureş nr. 194 din 2013 şi fundamentează decizia de concesionare a serviciului public de interes judeţean. „Acest colectiv avea responsabilitatea fundamentării deciziei de concesionare, elaborarea documentaţiei de atribuire a contractului de concesiune şi stabilirea procedurii de atribuire a contractului de concesiune”, a precizat Ciprian Dobre.
Documentul a fost întocmit de companiile Louis Berger Târgu-Mureş şi Enviroplan SA Consultants & Engineers Bucureşti.

Obiectul prezentului studiului de oportunitate este reprezentat de fundamentarea necesităţii şi oportunităţii de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru următoarele activităţi pe teritoriul judeţului Mureş în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Mureş”:
– Precolectare, colectare şi transportul deşeurilor municipale la staţia de sortare/transfer, sortarea deşeurilor, inclusiv ale deşeurilor toxice, periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special.
– Colectarea, transportul, sortarea, valorificarea şi eliminarea deşeurilor provenite din gospodăriile populaţiei, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară a locuinţelor, apartamentelor proprietate individuală;
– Sortare/transfer a deşeurilor municipale şi operarea staţiilor de sortare, transfer şi compostare de la Cristeşti, inclusiv operarea staţiei de transfer de la Bălăuşeri.
– Transport a deşeurilor de la staţiile de transfer;
– Depozitarea controlată a deşeurilor municipale şi administrarea depozitului de la Sânpaul;
– Tratarea deşeurilor şi operarea staţiei de tratare mecano-biologică;
(Sursa: Studiu de oprotunitate)

Elaborarea Studiului de oportunitate privind delegarea serviciului public de colectare, transport deşeuri menajere are drept scop analiza unor elemente relevante care includ:
– Aspectele generale;
– Fezabilitatea tehnică;
– Fezabilitatea economică şi financiară;
– Analiza şi selecţia alternativelor;
– Aspectele de mediu, aspectele sociale şi aspectele instituţionale;
– Matricea riscurilor;
– Stabilirea duratei contractului incluzând perioada de amortizare a investiţiilor ce se vor realiza.
(Sursa: Studiu de oportunitate)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE