ASA obţine cu emoţii calificarea în play off. FOTO Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

ASA obţine cu emoţii calificarea în play off. FOTO

În etapa a XXI-a a ligii secunde de fotbal, penultima a sezonului regulat, ASA Târgu-Mureş a fost învinsă sâmbătă cu scorul de 2-1 în deplasare, de formaţia Gloria Bistriţa. Au înscris pentru gazde Chiţu (minutul 44) şi Brumă (min. 76), iar Verdeş a redus diferenţa în minutul 89, din lovitură de la 11 metri. Punctele puse în joc au avut o importanţă mare, îndeosebi pentru gazde, care în cazul în care nu obţineau victoria ieşeau din cărţile calificării pentru play off. Mureşenii mai aveau în caz de eşec varianta jocului rezultatelor, dar un punct îi scutea de orice griji în privinţa ocupării unui loc în primele şase. O înfrângere la două goluri, sau chiar cu 1-0 oferea bistriţenilor avantajul jocului direct, deoarece în tur a fost 2-1 pentru roş-albaştri. A rezultat un joc de uzură, disputat mai mult la jumătatea terenului, cu foarte puţine faze de poartă. După ce portarul Botoşer a ieşit bine pentru a bloca un atac al gazdelor şi Ţegle a şutat peste de la 25 de metri, mureşenii, după două lovituri de colţ rămase fără rezultat au trimis prima dată pe spaţiul porţii prin Verdeş, pradă uşoară pentru Oghinciuc. Centrarea lui Szilagyi din minutul 31 nu a fost ajunsă de Huiban, iar şutul lui Voiculeţ din minutul 39 a trecut peste. Când repriza se îndrepta spre un rezultat alb, Gloria a deschis scorul la o centrare de pe dreapta a lui Curtuiuş ajunsă la Chiţu, care a rimis din prima în plasă de la marginea careului mare.

Final la indigo, gol „de aur”

Mureşenii au pornit decis după pauză, dar le-a lipsit luciditatea la finalizare. Pătrunderea lui Bumba este blocată de portarul gazdelor, iar şutul din întoarcere a lui Verdeş nu are forţă, la fel ca şi cel expediat de Bumba în minutul 64. După ce noul intrat, Buhăescu nu este atent la angajarea lui Voiculeţ şi este surprins în ofsaid, bistriţenii îşi dublează avantajul. Brumă recuperează o minge la mijlocul terenului şi trimite pe dreapta la abia intratul Budăcan. Acesta trimite în faţa careului mic şi acelaşi Brumă trimite pe lângă Botoşer. ASA încearcă să revină în joc, dar Gloria închide bine culoarele şi îşi apără avantajul. Aproape ca la indigo, când în tur bistriţenii reduceau din penalty în minutele de prelungiri, mureşenii obţin în penultimul minut o lovitură de pedeapsă prin Amauri. Verdeş a transformat (foto) şi tot el a fost la un pas de egalare după două minute, dar a ratat reluarea din careul mic. Partida s-a încheiat cu acelaşi scor ca cea din tur şi bistriţenilor le-a rămas doar varianta unei victorii la Olimpia Satu Mare, caz în care sătmărenii ar fi eliminaţi din play off. ASA se califică în play off, dar nu fără emoţii, acestea fiind risipite definitiv doar după înfrângerea Olimpiei la Mioveni. Are asigurate 3 puncte în ultima etapă, când urma să joace cu Universitatea Craiova şi golaveraj superior Gloriei, în cazul în care acestea ar încheia la egalitate de puncte. FC Olt are asigurat locul, chiar în cazul în care ar pierde meciul cu FC Bihor.

Au evoluat formaţiile:

Gloria: Oghinciuc- Tîrcă (’68 Feher), Hlinca, Chibulcutean, D. Sânmărtean, Polgar, Fizeşan, Ţegle (’68 Budăcan), Chiţu, Brumă, Curtuiuş (’84 Nalaţi).

ASA: Botoşer- Hanca, Vârtic (’79 Ologu), Sepsi, Szilagyi, Onicaş, Voculeţ (’77 Amauri), Hora, Bumba, Huiban (’46 Buhăescu), Verdeş.

În play off la Craiova sau Râmnicu Vâlcea

După disputarea penultimei etape, rămâne un singur loc de disputat pentru calificarea în play off. În funcţie de rezultatul dintre Olimpia Satu Mare şi Gloria Bistriţa, ASA va ocupa locul 5 sau 6. După calcule teoretice, mureşenii pot încheia şi peste Metalul Reşiţa sau FC Olt Slatina, dar acestea au nevoie de doar câte un punct în ultima etapă, când evoluează pe teren propriu cu echipe ieşite din cursa pentru primele locuri. Prima etapă din play off se va disputa în 19 aprilie şi ocupanta locului 5 va face deplasarea la CSM Râmnicu Vâlcea, iar cea de pe 6 la CS U Craiova. Programul play off-ului, stabilit conform tabelei Berger va cuprinde două etape intermediare, a IV-a (7 mai) şi a VIII-a (28 mai). Acest program va fi întocmit după disputarea ultimei etape din sezonul regulat, sâmbătă, 12 aprilie.

 Rezultatele etapei

Universitatea Craiova   – Metalul Reşiţa           0-3

Gloria Bistriţa               – ASA Târgu Mureş     2-1

CS Mioveni                   – Olimpia Satu Mare    2-0

CSM Râmnicu Vâlcea – CS U Craiova         0-1

FC Bihor Oradea           – Minerul Motru          2-1

UTA Arad                      – FC Olt Slatina           2-3

 

Clasamentul

  1. CS U Craiova                 21 14 4   3 31-11           46

  2. CSM Râmnicu Vâlcea    21 10 5   6 26-18           35

  3. Metalul Reşiţa                21 10 4   7 24-18           34

  4. FC Olt Slatina                 21   9 6   6 22-15           33

  5. Olimpia Satu Mare         21   9 6   6 22-18           33

  6. ASA Târgu-Mureş          21   8 7   6 22-14           31

––––––––––––––––––––––

  7. Gloria Bistriţa                21   9 4   8 22-19           31

  8. CS Mioveni                     21   8 5   8 21-22           29

  9. FC Bihor Oradea            21   7 5   9 18-19           26

10. UTA Arad                       21   5 6 10 19-26           21

11. Universitatea Craiova    21   4 5 12   9-36            17

12. Minerul Motru               21   3 3 15 17-37           12

 

Ultima etapă, 12 aprilie

FC Olt Slatina                        – FC Bihor Oradea

Minerul Motru                       – CSM Râmnicu Vâlcea

CS U Craiova                        – CS Mioveni 

Olimpia Satu Mare                – Gloria Bistriţa

ASA Târgu-Mureş – Universitatea Craiova                       3-0

Metalul Reşiţa                        – UTA Arad

[zizigallery id=1161]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE