Târgu-Mureş, gazda Olimpiadei naţionale de limbi romanice Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Târgu-Mureş, gazda Olimpiadei naţionale de limbi romanice

Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş va găzdui luni, 7 aprilie, de la ora 17.00, festivitatea de deschidere a Olimpiada Naţională de Limbi Romanice, eveniment organizat între 7 – 11 aprilie, la care vor participa peste 500 de elevi din România. La ceremonie vor participa reprezentanţi ai Prefecturii Mureş, Consiliului Judeţean Mureş, Primăriei Târgu-Mureş, Universităţii „Petru Maior”, precum şi ai Ambasadelor Franţei, Italiei, Spaniei şi Portugaliei în România.

562 de elevi, 88 de cadre didactice

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, prof. Ştefan Someşan, elevii vor fi însoţiţi de 88 de cadre didactice. „La această olimpiadă participă un număr de 562 elevi, din clasele VII-XII, din toate judeţele ţării. Dintre aceștia, 327 elevi sunt la limba franceză, 97 la limba italiană, 130 la limba spaniolă şi 8 la portugheză. De asemenea, olimpiada reuneşte un număr de 88 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar în cadrul Comisiei centrale  de evaluare a prestaţiilor elevilor”, a precizat prof. Ştefan Someşan.

Mulţumiri sponsorilor şi dascălilor

Probele se vor desfăşura astfel: cele de limbă franceză la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, iar limbile italiană, spaniolă şi portugheză la Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş. „Mulţumim pe această cale tuturor sponsorilor care s-au implicat în asigurarea resurselor pentru a asigura tot confortul elevilor oaspeţi, precum şi cadrelor didactice din judeţ care şi-au asumat rolul de profesori gazdă pentru oaspeţii noştri, având rolul de a-i ghida şi de a le dezvălui, în momentele de destindere dintre probe, frumuseţile orașului. Sperăm într-o bună desfăşurare a olimpiadei menită să așeze la loc de cinste învățământul mureșean”, a subliniat prof. Ştefan Someşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE