Intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a vezicii urinare, în premieră la Târgu-Mureş Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 225 Vizualizări

Intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a vezicii urinare, în premieră la Târgu-Mureş

O echipă de medici din cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, coordonată de dr. Călin Chibelean, a realizat, în premieră la Târgu-Mures, o intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a vezicii urinare cu un segment de intestine subţire unui pacient diagnosticat cu tuberculoză urogenitală.

Potrivit Biroului de Presă al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, după un tratament corect de tuberculoză timp de 6 luni, la negativarea analizelor specifice, pacientul a rămas cu o vezică de capacitate 10-20 ml şi rinichiul drept, dilatat, iar cel stâng distrus complet; ca şi simptome, pacientul urina din cinci în cinci minute, nu mai dormea noaptea, pierdea urină şi era în pericol de a pierde şi al doilea rinichi şi să ajungă la dializă. Operaţia a fost realizată la începutul acestei săptămâni unui bărbat de 48 de ani. Pacientului i-a fost exclus rinichiul stâng, distrus, şi i-a fost deschisă vezica de mărimea unei nuci. A fost stentat ureterul drept, s-a recoltat un segment de intestin subţire şi a fost construită o neovezică (aprox 350 ml), care a fost conectată la ceea ce a mai rămas din vezica proprie. Datorită faptului că s-a păstrat baza vezicii urinare proprii, atât funcţia sexuală, cât şi continenţa urinară vor fi păstrate nealterate şi după intervenţia chirurgicală pacientul îşi va continua viaţa în mod normal. Tuberculoza urogenitală poate afecta, până la distrucţie, vezica, ureterele, rinichii, dar şi organele genitale, adică prostata, veziculele seminale, testiculele.

Specialiştii afirmă că lipsa segmentului de intestin din circuitul digestiv, folosit la reconstrucţia vezicală,  practic nu are impact negativ asupra organismului în timp ce reconstituirea vezicii urinare va permite pacientului să urineze în mod natural şi să aibă o excelentă calitate a vieţii postoperator, fiindu-i asigurată integritatea corporală şi reinserţia socială uşoară şi rapidă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE