Paul Moldovan şi Cristina Tătar, un nou titlu mondial Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 757 Vizualizări

Paul Moldovan şi Cristina Tătar, un nou titlu mondial

Într-un week end extrem de fructuos pentru dansul sportiv din România, perechea mureşeană Paul Moldovan-Cristina Tătar, dublu legitimată la Dance Art-CSŞ Târgu-Mureş a strălucit din nou, urcând pentru a treia oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Mondial, secţiunea Latino U 21, disputat la sfârşitul săptămânii în localitatea spaniolă Calvià. Târgumureşenii au obţinut în urmă cu doi ani primul titlu mondial pentru dansul sportiv din România, la Beijing, la Tineret şi au reuşit să repete performanţa în luna noiembrie a anului trecut, tot în Spania, an în care au debutat în competiţiile seniorilor. Din postura de deţinători ai titlului, tinerii dansatori sportivi mureşeni au obţinut fără probleme calificarea în semifinale şi apoi în finală. În semifinală a mai fost prezentă o pereche din România, Victor Cristian Gabor- Cătălina Gabriela Albu, care s-au clasat în final pe locul 12. În finală, Cristina şi Paul au avut ca adversare perechi din Canada, Italia, Rusia, Israel şi Germania, clasate în această ordine.

”Un sentiment greu de descris în cuvinte”

După ce de câţiva ani domină pe plan intern, elevii antrenorilor Somodi Marton şi Katalin au obţinut recent primele trofee interne, titlu naţional şi Cupa României şi la Adulţi. Faptul că erau deţinătorii titlului le-a trezit însă mai degrabă ambiţia de a se menţine în topul ierarhiei mondiale, unde ocupă în prezent locul 22 (titlurile mondiale nu se contabilizează, iar locul este în clasamentul categoriei până la 35 de ani). Acest lucru l-au conştientizat şi s-au pregătit cu multă seriozitate, pe plan local, alături de Somodi Marton, sau la Ljubljana, cu antrenorul Zoran Plohl. ”Chiar o surpriză nu mai putem spune că este, deoarece eram deţinătorii titlului. Asta nu te face însă campion, este nevoie de poate chiar mai multă muncă. Se ştie că odată ajuns acolo este mai greu să te menţii în vârf şi surprize pot apărea oricând. Acum, după concurs şi felul în care ne-au notat arbitri, putem spune că am câştigat lejer, dar fără multă muncă nu reuşeam acest lucru. Ceea ce simţim după acest nou succes este extraordinar, dar greu de descris în cuvinte”, au fost cuvintele lui Paul.

Pentru cei doi urmează o perioadă mai liniştită din punct de vedere al valorii competiţiilor, urmând ca din toamnă să reintre în obişnuitul ritm alert. ”Suntem foarte fericiţi pentru acest nou titlu, dar trebuie să muncim mai mult, deoarece trecerea la Adulţi ne aduce adversari mult mai puternici, mai valoroşi şi experimentaţi. Sperăm ca şi la această categorie să obţinem rezultate asemănătoare şi în 2-3 ani să urcăm spre vârf”, a completat Cristina.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE