Popicarele mureșene se pregătesc pentru Mondiale Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Popicarele mureșene se pregătesc pentru Mondiale

popiceCu 26 de titluri de campioană a României la popice, formația Electromureș Romgaz a reușit în acest an să revină după doi ani în fruntea acestei discipline în România. Lotul și-a reluat pregătirile, cu două, trei antrenamente zilnice și cu aceleași vise mărețe în vederea startului unui sezon care se anunță foarte încărcat. Mureșencele vor participa, în afara competițiilor interne, individuale sau pe echipe și la Cupa Mondială, care va avea loc în perioada 29 septembrie, în Serbia, la Topola. În funcție de locul ocupat la această competiție se obțin biletele pentru Cupa Campionilor din Germania.
Lotul de jucătoare nu a suferit schimbări față de sezonul trecut, cu o singură excepție. Aceasta este plecarea lui Balogh Erika, ultima sosită în campionatul trecut, care s-a întors în Ungaria. O altă schimbare este totuși, una chiar majoră, retragerea antrenorului Seres Sándor, care a pregătit echipa de mai bine de 30 de ani. Locul acestuia a fost preluat de către secundul Orosz István, care i-a fost alături mereu și s-a ocupat în paralel și de echipele de junioare, campioane la rândul lor.

Perioadă „confuză” la nivelul federației
Calendarul intern nu a fost încă definitivat, dar principalul obiectiv al echipei este pregătirea pentru Cupa Mondială, după ce anul trecut au cucerit Cupa Europei, rezervată vicecampioanelor. Problemele de organizare vin de la nivelul federației de specialitate, cauzate în special de separarea bowlingului, care și-a constituit federație separată, urmând o perioadă de alegeri la ambele conduceri.
Până la plecarea la Cupa Mondială, echipa va susține câteva amicale, dar și jocuri oficiale. Printre acestea se vor număra întâlnirile cu formația masculină CFR Cluj, probabil la Hunedoara, locul unde își vor disputa de acum clujenii partidele internaționale, o alta la Orlat, cu campioana județului Sibiu, unul din puținele județe care mai au campionat județean. Prima întâlnire oficială va avea loc însă în 12 septembrie, la Iași, startul în noua ediție din Cupa României.
În vederea asigurării continuității celui mai titrat club de popice din România, conducerea organizează în continuare selecții pentru juniori, fete și băieți de 10-14 ani. Acestea se vor desfășura la arena de pe strada Călărașilor nr. 114, în fiecare marți și joi, între orele 12-18. Cei inetresați pot obține informații la tel. 0745901009 (Orosz Istvan-la fete), sau 0745583488 (Seres Jozsef).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE